Tony Hawk’s Project 8 (PS3) / Arvostelut / pelaaja.fi

Tony Hawk’s Project 8 (PS3)

28.02.2007 // Kirjoittanut: Riot
15

Tony Hawk’s -pelisarja siirtyi viime vuoden lopulla hienosti seuraavan sukupolven koneille. Tony Hawk’s Project 8 oli Xbox 360:lla mainio skeittipeli (7/10, Pelaaja 51), mutta kiireessä toteutettu PlayStation 3 -versio on heikompi: ruudunpäivitys pätkii, grafiikka on hieman rumempaa ja nettipeli puuttuu.

Varsin erikoinen kaupunki

Peliympäristö on valtava ja viimeinkin saumaton, latausajoista vapaa kokonaisuus, jossa kelpaa skeitata. Haasteet ja juonta kuljettavat tapahtumat on upotettu luontevalla tavalla kaupunkiympäristöön. Juonta edistäviä tehtäviä tarjoavat sekä kaupunkiin saapuneet ammattiskeittaajat että tavalliset kaduntallaajat. Punaisena lankana on Tony Hawkin Project 8 -skeittitiimi, johon pelaajan pitää päästä. Se tapahtuu nousemalla kaupungin ykkösskeittaajaksi aloittaen sijalta 200.

Juonta edistävien tehtävien ohella kaupunki on täynnä erilaisia ns. Chalk-haasteita. Ne erottuvat ympäristöstä graffiteina, joissa voi lukea esimerkiksi Grind tai Manual. Tällöin pitää suorittaa kyseinen temppu graffitin merkkaamalla alueella. Myös Chalk-haasteiden suorittaminen nostaa pelaajan statusta kaupungin skeittaajien keskuudessa.

Mitä enemmän kaupunginosia saa avattua, sitä heikommaksi kenttäsuunnittelu muuttuu. Alun realistisempi ote katoaa suunnittelijoiden kierrättäessä tuttuja voimala- ja kouluympäristöjä sekä väkinäisen mielikuvituksellisia tehtäviä.

Merkittävin lisäys pelimekaniikkaan on mainio Nail the Trick -tila, jossa pelaajat voivat luoda hidastetussa tilassa omia flippitemppuja molempia analogitikkuja käyttämällä. Nail the Trick -temppuyhdistelmiä voi myös liittää tavallisiin temppukomboihin.

Käännöksen puutteista ja ongelmista huolimatta Tony Hawk’s Project 8 on PlayStation 3:llakin erinomainen skeittipeli. Xbox 360 -versio on kuitenkin parempi.

7/10

Kommentit

Käyttäjän Zirgo kuva
Zirgo

8 toden sanoo! :D

Käyttäjän P3rK3le kuva
P3rK3le
Käyttäjän Hugi kuva
Hugi

8 = 8

Käyttäjän KORN kuva
KORN

Kaatuilu on hauskaa

Käyttäjän Raverider kuva
Raverider

Addiktoivin tähän mennessä.

Käyttäjän dj-manne kuva
dj-manne
Käyttäjän Circle kuva
Circle

Suhteellisen surkea.

Käyttäjän spaz kuva
spaz
Käyttäjän Digitalexecuter kuva
Digitalexecuter

Yksinkertainen mutta hauska Vähän vanhan oloinen

Käyttäjän Saatana kuva
Saatana

Plääh.. liian samaa kaavaa..

Nostoja