Top Spin 4 / Arvostelut / pelaaja.fi

Top Spin 4

6.05.2011 // Kirjoittanut: Jarkko Fräntilä
7

Tennispelaajilla on ollut valinnanvaraa lähivuosina. Virtua Tennis on aina ollut hyvä sarja, ja PS2:lla nähtiin myös Smash Court Tennis. Top Spin 4 parantaa sitä kolmatta tennispelisarjaa komealla tavalla.

Top Spin 3 oli tuskastuttavan vaikea hallita, ja nelososaa onkin helpotettu. Nyt ruudulla on erilaisia apuja, kuten lyöntimittareita, joiden avulla aloittelija pääsee paremmin peliin mukaan. Harjoittelu kannattaa, sillä vaikka peliä onkin yksinkertaistettu, erilaiset lyönnit kannattaa opetella kunnolla.

Uratila on pelin koukuttavin pelimuoto. Pelaaja luo tapojen mukaisesti oman pelurinsa, ja turnauksissa pärjäämällä saa ATP-pisteitä, joiden avulla nousee rankingissa kohti maailman kärkeä. Uratila on tehty todella hyvin, ja nousu kohti maailman kärkeä pitää hienosti otteessaan.

Kyvyt nousevat pelaamisen myötä, ja apuna on myös valmentajia. Valmentajat antavat bonuspisteitä eri osa-alueiden kehittämiseen erilaisten lyöntien kautta: jotkut vaativat pelaajan käyttävän enemmän rystyä, jotkut kämmentä. Valmentajia olisi voinut hyödyntää myös muilla tavoin, sillä nyt ne ovat lähinnä välttämätön paha: harva kai lähtee lyömään yläkierteisiä lyöntejä vain siksi, että saa niistä bonuspisteitä. Treenaaminen ja kehitys tapahtuvat ikään kuin vahingossa.

Kentällä kaikki toimii hienosti. Pallo käyttäytyy eri alustoilla eri tavoin, ja vastustajilla on selvästi toisistaan erottuvat pelityylit. Erikoismaininta on annettava pelin äänitehosteille: kun palloralli pitkittyy, yleisö reagoi pelitapahtumiin kohahtelemalla, mikä luo mainiosti tunnelmaa.

Myös klassikkopelaajilla pääsee pelaamaan. Ivan Lendl vastaan Andre Agassi toi nostalgian kyyneleet vanhan tennisfanin silmiin. Yhteensä aitoja nykyisiä tai menneitä ammattilaisia on 25.

Kun vielä nettipelikin toimii sujuvasti, voi Top Spin 4:ää suositella kaikille tennisfaneille.

8/10

Kommentit

Käyttäjän artapo kuva
artapo

Koska Tennis -->

Käyttäjän t0ms7 kuva
t0ms7

hauskaa!

Käyttäjän moxley kuva
moxley
Käyttäjän Velvu kuva
Velvu
Käyttäjän EatSleepCod kuva
EatSleepCod

Hyvä peli

Käyttäjän Rasu6000 kuva
Rasu6000

hyvä peli

Käyttäjän Rasu6000 kuva
Rasu6000

hyvä peli