Total Overdose / Arvostelut / pelaaja.fi

Total Overdose

24.04.2006 // Kirjoittanut: harro_pelaaja
13

Total Overdose on vähän niin kuin Grand Theft Auto: San Andreas, mutta paljon huonompi. Sitä ei pelasta pelin sijoittaminen kuvitteelliseen Meksikoon tai muutaman hyvältä kuulostavan bändin soitanta ääniraidalla.

Total Overdosen paras vitsi kerrotaan jo prologissa, jonka jälkeen hymyt ovat harvassa. Ei niin, etteikö Robert Rodriguezin El Mariachi -meksikolaistoimintatrilogialle paljon velkaa oleva ilmapiiri olisi hauska, mutta pelin tekninen toteutus verottaa kokonaisuutta todella paljon.

Pelissä ohjataan Ramiro Cruz -nimistä henkilöä, joka käy sotaa huumekauppiaita vastaan. Total Overdosessa ollaan siis hyvällä asialla. Ramiro on kuitenkin paha poika, kunnon antisankari, joka ei tykkää totella ketään. Jollain on jossain välähtänyt.

Jose Pain

Päähahmo osaa monet temput, joista suurin osa liittyy ajan hidastumiseen, akrobatiaan ja pääosumiin. Aikaa kelaillaan taaksepäin myös Ramiron törmätessä viikatemieheen. Parhaimmillaan älyttömät loikkatappoväistökombot ovat siistejä, mutta ohjauksen kankeuden takia pelaaja tyytyy yleensä vain hyppäämään johonkin suuntaan ja tulittamaan.

Ramiro oppii myös mitä älyttömimpiä erikoishyökkäyksiä. Ne vaihtelevat aseilla ladatuista kitarakoteloista ystävälliseen, mutta äärimmäisen vihaiseen meksikolaiseen vapaapainijaan.

Taistelusysteemissä on ideaa, sitä ei vaan ole saatu toimimaan erityisen hyvin.

Rosvoja liikenteessä

Ideaa on myös tehtäväsuunnittelussa, mutta yhtään siitä ei ole Deadline Gamesin omasta päästä. Total Overdose lainaa irvokkaan selvästi GTA-pelien rakennetta, avointa peliympäristöä, jossa voi harhailla tehtävien lomassa vapaasti. Toisin kuin Rockstarin tuotteessa, pelimaailma tuntuu tyhjältä ja huonosti suunnitellulta, eikä pelaajan toimilla tunnu olevan mitään merkitystä. Tästä syystä paikkojen tutkimisen lopettaa nopeasti.

Graafisesti peli ei ole Xboxillakaan juuri minkään näköinen, mutta koska ääniraidalla pauhaa edes yhden hyvän levyn tehnyt Delinquent Habits ja pari muuta mukavan kuuloista pumppua, Total Overdosea jaksaa sentään kuunnella.

Total Overdose on kuin yli-innokkaan, liian monesta asiasta hulluna pitävän fanittajalauman tuotos. Paljon löytyy kaikkea, mutta kun mikään ei osu yksiin minkään kanssa, pelin jättää toisten vaivoiksi. Harvoin törmää teknisesti näin tökeröön esitykseen.

3/10

Kommentit

Käyttäjän jayto kuva
jayto

Huumorilla huumorilla

Käyttäjän vapaus_valita kuva
vapaus_valita

aivoton räiskintä on lyöty huumorilla reilusti

Käyttäjän Rankka_Ankka kuva
Rankka_Ankka

just kova peli !!

Käyttäjän Wespa kuva
Wespa

Pelimaailma tuntuu tyhjältä. Aika turha peli.

Käyttäjän Markuz- kuva
Markuz-

pidin pelistä

Käyttäjän sakkeboy kuva
sakkeboy

Hyvä.

Käyttäjän marko karinkanta kuva
marko karinkanta

pelattava peli kunhan ei välitä pienistä virhei

Käyttäjän himopelaaja kuva
himopelaaja

Hauskaa viihdettähän tämä.

Käyttäjän Luffy kuva
Luffy

Itse pidin pelistä todella paljon!

Käyttäjän tomtom222 kuva
tomtom222

ei kovn hyvä