Total War Battles: Kingdom / Arvostelut / pelaaja.fi

Total War Battles: Kingdom

3.05.2016 // Kirjoittanut: Anonymous
0
Total War Battles: Kingdom -arvostelu

Sodan hinta

Total War -sarjalla on strategiapelien parissa vankka maine. Se käytännössä loi oman genrensä, ja jokainen pelisarjan osa on ollut aina tasalaatuinen, vaikka ei olisi uudistanutkaan konseptia. Siksi on outoa nähdä sarjan lipsuvan pay to win -konseptin kiroihin.

Tässä ei itsessään ole mitään väärää. Kyseessä viihdyttävä sekä suosittu genre, jos se tehdään oikein. Valitettavasti Total War Battles: Kingdom kärsii melkoisesta yliyksinkertaistamisesta, joka on todennäköisesti tulosta pelin nyt kosiskelemasta uudesta yleisöstä – kaikista pelaajista.

Kuningaskunnan kasvattaminen on homman nimi. Aloitteleva strategi saa perinnökseen kyläpahasen, josta on tarkoitus rakentaa kokonainen kuningaskunta. Tämä luonnollisesti vaatii paljon aikaa, verenvuodatusta sekä rahaa. Se raha on mielellään oikeaa rahaa, sitä mitä strategi tienaa päivätöissä.

Kingdom alkaa petollisen hyvin. Kevyen opetusosion jälkeen päästään käsiksi oman kylän päivittäisiin askareisiin sekä rakenteluun. Aika rientää nopeasti kyläläisten mikromanageroinnin parissa, ja on monella tasolla tyydyttävää nähdä resurssien hiljalleen kertyvän laareihin, joista sodan rattaat saavat ruokansa.

Total War Battles: Kingdom -arvostelu

"Kingdom alkaa petollisen hyvin."

Total War Battles: Kingdom -arvostelu

Taistelu on tyypillistä kivi–paperi–sakset-strategiaa. Jousimiehet ovat tehokkaita miekkamiehiä vastaan, hevosmiehet lanaavat jousimiehet ja niin edelleen. Kingdomin pääosassa ovat joukkojen kykyihin tehtävät pienet muokkaukset, jotka muun muassa antavat jousimiehille palavat nuolet. Näillä pienillä kyvyn parannuksilla vaikeammatkin taistelut kääntyvät usein voitokkaiksi, ja ne antavat oman suolansa strategiaan.

Kyseisten kykyjen noustessa tapetille myös pay to win -konsepti alkaa kiristyä. Joukkojen kyvyt kehittyvät tietyissä rakennuksissa, jotka voi ostaa käytännössä ainoastaan pelin sisäisellä kullalla. Ja tätä kultaa on hyvin vähän tarjolla. Vaikka arvosteluversioon tarjottiinkin ilmaista kultaa käyttöön, yritin loppuun asti olla käyttämättä sitä. Seinä tuli vastaan arviolta kolmannen tunnin kohdalla, jolloin pelin eteneminen alkoi vaatia joko oikeaa rahaa tai tolkuttoman pitkää odottelua.

Kyseessä eivät ole isot rahat, mutta ilmainen reissu Kingdom ei kuitenkaan ole ainakaan niille, jotka arvostavat aikaansa. Tämä ei ole suoranaisesti väärin, sillä peli on suunniteltu toimimaan juuri näin. Ongelma on pikemminkin siinä, että peli ei tarjoa juuri mitään uutta strategian ystäville, ja siitä puuttuu paljon pelisarjalle tyypillistä syvyyttä. Tällaisenaan sitä ei voi oikeastaan suositella strategian ystäville, mutta se toiminee kuitenkin jonkinlaisena porttihuumeena Total War -sarjan muihin osiin.

4/10

Kingdom tarjoaa hyvin vähän syitä syytää vaivalla ansaittua rahaa sen sisäiseen talouteen.

Heikki Takala

4/10

Kehittäjä: 
Creative Assembly
Julkaisija: 
Sega
Peligenre: 
Strategia
Julkaisualustat: 
Apple iPad, Apple iPhone, Google Android, Microsoft Windows
Pegi-ikärajat: 
K-16
Pegi-merkinnät: 
Väkivalta

Nostoja