Toy Golf / Arvostelut / pelaaja.fi

Toy Golf

31.01.2007 // Kirjoittanut: marika_pelaaja
0

Jos keittiöön haluat mennä nyt, niin takuulla yllätyt. Suomalaista tuotantoa edustavassa Toy Golfissa nimittäin pelataan mitä mielikuvituksellisimmissa paikoissa.

Minigolf on tietokoneella viihdyttävä ja helposti riippuvuutta aiheuttava pelilaji, joka sopii erinomaisesti satunnaiseen ajan tappamiseen tai vaikkapa illanistujaisiin kaveriporukan kanssa. Tähän tarpeeseen kotimainen Ninai Games julkaisi toisen suomalaisen pelintekijän Fathammerin kautta Toy Golf -pelin, jossa perinteisestä minigolfista poiketen peliympäristönä toimii tavallinen koti. Radat sijoittuvat muun muassa keittiöön, työhuoneeseen ja pesuhuoneeseen. Tavoite on edelleen pistää pallo reikään mahdollisimman vähillä lyönneillä. Pelattavaa riittää yhdeksän radan verran. Ne on jaettu kolmeen kolmen radan ryhmään, ja uuden ryhmän saa auki pelaamalla kaikki edellisen ryhmän radat vähintään par-tuloksella. Kenttien avaamisessa häiritsee erityisesti se, että päästäkseen pelaamaan äsken aukaistuja ratoja pelaajan on väännettävä edelliset radat läpi vielä kertaalleen. Olisi ollut loogisempaa, että hopea- ja kultatason ratoja voisi pelata niiden avaamisen jälkeen itsenäisesti ilman aikaisempien ratojen kahlaamista vielä kertaalleen.

Varo tiskiharjaa

Taitoa vaativat radat muodostuvat monenlaisista ympäriinsä sijoitelluista esineistä, jotka sopivat kulloinkin pelattavan alueen tyyliin. Esimerkiksi keittiössä rata kiertää keittiönpöydältä lavuaarin kautta takaisin pöydälle, josta edelleen muutaman mutkan kautta reikään. Esteinä toimivat erilaiset keittiötarvikkeet. Radat ovat täysin staattisia, eli pallolla ei pysty vaikuttamaan pelialueella oleviin esineisiin. Ohjaus tapahtuu hiirellä, mikä on erittäin luonteva ohjaustapa tämän tyylisessä pelissä. Lyönnin suuntaa vaihdetaan hiirtä liikuttamalla. Voimakkuus valitaan vasemmalla hiirenpainikkeella, mutta sen säätö on hivenen epätarkkaa, mikä aiheuttaa paljon harmia pelatessa. Kummastusta aiheuttavat ratojen pitkät latausajat, etenkin koska radat eivät ole kovin monimutkaisia. 3d-grafiikka on varsin yksinkertaista, eikä pelialuekaan ole erityisen laaja. Kokonsa puolesta peli mahtuisi kokonaisuudessaan heikomminkin varustellun pelikoneen muistiin, jolloin ratojen välillä siirtymisen voisi olettaa sujuvan lähes silmänräpäyksessä.

Värikästä menoa

Visuaaliselta ulkoasultaan peli on hieman karkea. Tämä johtuu ennen kaikkea siitä, että peli on suunniteltu alkujaan mobiililaitteille. Pc-versiossa ei ilmeisesti nähty tarvetta grafiikan tason parantamiseen, kun sillä ei kuitenkaan ole vaikutusta itse pelattavuuteen. Onneksi värimaailma miellyttää silmää ja sopii erinomaisesti tämäntyyliseen peliin. Kuvakulmia on kaksi, kolmas persoona ja lintuperspektiivi, joiden välillä voi vaihdella oikealla hiirenpainikkeella. Mukana on myös moninpeli, joka rajoittuu pelaamiseen vuorotellen samalla koneella. Illanistujaisiin tämä vaihtoehto kuitenkin sopii paremmin kuin hyvin. Toy Golf olisi kokonaisuutena ihan viihdyttävä minigolffailu, jos se ei tiettyjen ongelmien takia olisi niin vaikea. Pelattavuuden kannalta vakavin ongelma on lyönnin voimakkuuden säätämisen epätarkkuus. Lisäksi pallo putoaa ulos radalta aivan liian helposti, mikä ajoittain aiheuttaa sinänsä hilpeää ja yksinkertaista peli-iloa haittaavaa turhautumista. Mielenkiintoa lisännee pelin tavallista halvempi hinta.

Alkuperäinen pistemäärä: 65/100

7/10

Kehittäjä: 
Ninai Games
Julkaisija: 
Fathammer
Peligenre: 
Urheilu
Julkaisualustat: 
Tietokoneet, Microsoft Windows
Pegi-ikärajat: 
K-3