Trauma Center: Under the Knife / Arvostelut / pelaaja.fi

Trauma Center: Under the Knife

21.04.2006 // Kirjoittanut: LassiK
15

Harva peli saa kädet hikoamaan näin. Trauma Centerin tiukat aikarajat, pelaajalta vaadittu aivotyön ja tarkkuuden yhdistelmä sekä aiheen vakavuus – vaikkapa pikkutytön sydänleikkaus – tekevät DS-uutuudesta julmaa hermopeliä.

Pelin anime-tyylinen tarina kertoo nuoresta kirurgista, Derekistä, jolla on mystinen parantavan kosketuksen taito. Leikkauksissa aika hidastuu ja sankari pystyy ihmeisiin. Pelaajan kannalta tilanne on tuskaisempi: vaikka aikaa voikin hidastaa, välillä alkaa epäillä, että Trauma Centerin pelaaminen on vaikeampaa kuin oikea kirurgin työ.

Trauma Centerin ytimessä on silkkaa puzzlea. Pelaajan tehtävänä on valita oikea työväline ja käyttää sitä nopeasti oikeaan aikaan ja paikkaan. Samalla pitää varmistaa, ettei potilaan elintoimintomittari laske liikaa ja vielä kytätä kelloa.

Elintoimintoja voi nostaa ruiskuttamalla lääkettä, mutta siihen kuluu aikaa. Tasapainoilu heikkenevän potilaan ja tikittävän aikarajan välillä vaatii malttia.

Superviruksia

Tarinan alkupäässä pelaaja saa keskittyä oikeisiin kirurgipuuhiin. Lasinsirujen poistaminen onnettomuuden uhrilta ja verisuonitukoksien selvittäminen on jännittävällä tavalla todellisen tuntuista. Vaikka simulaatioon ei pyritä, ainakin meininki vastaa pelaajan mielikuvia oikeista operaatioista.

Kun Derek tempaistaan pois peruskirurgin työstä ratkomaan bioterroristien levittämää Guilt-virusta, alkaa vastaan tulla entistä hullumpia taudinkuvia. Guilt-niminen supervirus aiheuttaa liikkuvia kasvaimia tai etenee itse vaikkapa madon tai mustekalan näköisenä, sisäelimiä silpoen.

Peli muuttuu pääosin täydeksi tieteiskuvitelmaksi, ja viruksien tykittäminen laserilla on aivan eri meininkiä kuin arkisemman sairauden kukistaminen. Hauskaa sekin on, mutta kun yhteys tosielämään katkeaa, jännite kärsii.

Yksi asia on kuitenkin selvä. Pelin edetessä Trauma Center ei tunne enää yhtään armoa. Superviruksia vastaan tarvitaan epäinhimillistä koordinaatiota.

Huippuideoita

Trauma Centerin pelaaminen on aaltoileva kokemus. Tapauksien taso vaihtelee turhauttavasta riemastuttavaan.

Äkkiä vastaan tuleekin aivan uudenlainen, nerokas potilas: pommi. Pelaajan täytyy katkoa oikeat johdot, varmistaa ettei dynamiitti ylikuumene ja samalla huolehtia, ettei ajastimena toimiva vesiallas tyhjene.

Homma ratkeaa kirurgin välineillä, totta kai. Mutta sitten palataan taas turhauttavan superviruksen kimppuun.

Hiostavien hetkien varassa Trauma Center jaksaa kuitenkin kantaa läpi traumaattisimpienkin kohtien.

Kirurgin työkalut

Pelaajan täytyy hallita monipuolinen työkaluvalikoima. Ne valitaan ruudun sivuilta. Skalpellin lisäksi antibioottigeeli, imuri, lasersäde, tikit, ultraääni, pinsetit, injektioruisku ja muu arsenaali on tarpeellista leikkauksesta toiseen. Alkuun apua antaa sairaanhoitajatar, mutta hiljalleen pelaajan täytyy muistaa itse oikeat hoitomenetelmät.

7/10

Kommentit

Käyttäjän teme_ kuva
teme_

Vaikea on, muttei liian.

Käyttäjän Rocky_Balboa kuva
Rocky_Balboa

Hyvä peli. Kivaa pelattavaa, muttei mitään uber

Käyttäjän Luizig kuva
Luizig

Super hyvä peli!

Käyttäjän OldHorny kuva
OldHorny

Hermoja raastava mutta silti ihana.

Käyttäjän zimi kuva
zimi

Mukavan haastelliinen peli.

Käyttäjän Torkkeli kuva
Torkkeli

Aluksi koukuttava, mutta kyllästyin nopeasti.

Käyttäjän Pyramidhead kuva
Pyramidhead
Käyttäjän Gold kuva
Gold

On se vain niin vaikea

Käyttäjän josu kuva
josu

Hyvin toteutettu haastava lääkispeli.

Käyttäjän redshift kuva
redshift

Ihan hauskaa näpräämistä.