Trine 2: Complete Story / Arvostelut / pelaaja.fi

Trine 2: Complete Story

7.01.2014 // Kirjoittanut: Miikka Lehtonen
1

Satukirjamaista menoa

Trine ja sen seuraaja lienevät jo useimmille lukijoille tuttuja, onhan kyseessä hyvin myynyt ja todella hauska pelikaksikko. PlayStation 4:n julkaisun kunniaksi kakkososasta on pyöräytetty vuoden peli -henkinen kokoelmaversio, joka sisältää vielä pienen alustayksinoikeudenkin.

Trine 2 on edelleen fysiikkapohjainen tasohyppelypeli, jossa kolme sankaria – varas, maagi ja soturi – ratkovat omilla kyvyillään kepeitä pulmia. Hauskan menon ohella sen suuri houkutin on aina ollut kirjaimellisesti satukirjamainen tunnelma, sillä Trine 2 näyttää ja kuulostaa aivan naurettavan hyvältä ja PlayStation 4:llä vielä selvästi aiempia konsoliversioita paremmalta. Itse olen pelannut pääasiassa pc:llä, ja versiot näyttivät identtisiltä, joten peukkua siitä.

PlayStation 4:lle julkaistu versio sisältää alkuperäisen pelin ohella The Goblin Menace -lisälevyn, joka tarjoaa siis mukavasti uutta pelattavaa, joskin selvästi emopeliä vaikeampana kokemuksena. Version todellinen erikoisuus on kuitenkin se, että ohjaimen kosketuspintaa voi käyttää pelaamiseen.

Normaalistihan esimerkiksi velho manaa esiin esineitä niin, että painetaan liipaisin pohjaan ja piirretään oikeaa tikkua heiluttelemalla vaikkapa neliö. PlayStation 4:llä voi analogitikun heiluttelun sijaan vedellä sormeaan kosketuspinnalla. Pikkuinen pinta on kuitenkin niin herkkä ja ylimalkainen piirtoväline, että itse en koskaan päässyt sen kanssa Trine 2:ssa sinuiksi.

Eihän tämä tietenkään pilaa edelleen rautaista peliä, mutta on kuitenkin harmi, että PlayStation 4 -version mielenkiintoisin ominaisuus jää näin vähän lapsipuoleksi. Jos et ole vielä pelannut, kokeile ihmeessä, mutta uusintaostoon ei ole syytä.

8/10

Kehittäjä: 
Frozenbyte
Julkaisija: 
Atlus
Peligenre: 
Tasohyppely
Julkaisualustat: 
Sony PlayStation 4
Pegi-ikärajat: 
K-12
Pegi-merkinnät: 
Väkivalta, Online

Kommentit

Käyttäjän Rolle-87 kuva
Rolle-87

http://rollaattori.blogspot.fi/2015/05/trine-2-complete-story-pc.html

Henk.koht en ymmärrä miksi tämä peli on saanut niin isot pisteet alunperinki? Olenkohan vain itse vastarannan kiiski?

Nostoja