Velocity 2X / Arvostelut / pelaaja.fi

Velocity 2X

2.10.2014 // Kirjoittanut: Panu Saarenoja
0

Tuplavauhdin hurmaa

Muistatko vielä PlayStation Minis -pelit? PSP:tä varten luodun tuoteperheen tarkoitus oli tarjota pelinkehittäjille mahdollisuus luoda käsikonsolille kokemuksia, jotka olivat hieman pienempiä ja halvempia laitteen tavanomaiseen tarjontaan nähden. Minis-brändin alle ei ehtinyt koskaan syntyä niinkään mitään klassikoita, mutta sen luomaan pelikirjastoon mahtui kuitenkin yksi jos toinenkin päteväksi luokiteltava tuotos.

Yksi nimekkäimmistä Minis-peleistä oli brittiläisen FuturLab-studion Velocity. Avaruusalusräiskintää tarjoillut kokonaisuus otti kiehtovan lähestymistavan genreensä luottamalla ammuskelun ohella esteratatoimintaan, jossa vaaroja välteltiin usein teleporttaamalla läpi seinien ja muiden vaarojen. Peli laajeni myöhemmin PlayStation 3:lle ja Vitalle Velocity Ultran muodossa, ja nyt PlayStation 4:n saapumisen myötä se on saanut ensimmäisen varsinaisen jatko-osansa.

Velocity 2X -nimellä tunnettu uutukainen on selvää sukua alkuperäiselle Velocitylle. Aiempaa näyttävämmästä ulkomuodostaan huolimatta pelin taidesuunta on edelleen hieman turhankin helposti yhdistettävissä alkuperäiseen peliin, eikä avaruuslentely ole ideoiltaan ja mekaniikoiltaan juuri muuttunut. Tuoreutta onkin sen sijaan tuotu lisäämällä peliin kokonaan uudenlainen osuus – sivulta kuvatut tasoloikkakentät.

Kokonaisuudessaan Velocity 2X tarjoaa hupia 50 tarinakentän edestä, mutta niitä ei ole uudistuksen myötä jaoteltu tylsästi kahteen kategoriaan. Pääosa pelin tasoista on rakennettu yhtäaikaisesti niin loikinnan kuin avaruuslentelynkin varaan, mikä toimii paremmin kuin aluksi ehkä uskoisi.

Osuudesta toiseen hyppiminen tapahtuu kenttien keskellä saumattomasti, mikä sopii komeasti pelin nopeatempoiseen luonteeseen. Kentän kuin kentän pystyy kyllä läpäisemään rauhallisellakin tahdilla, mutta parhaimmillaan Velocity 2X on, kun pelin tasoja yrittää läpäistä mahdollisimman nopeasti ja täydellisesti. Muutamia loppupään koettelemuksia lukuun ottamatta kenttäsuunnittelu on niin juohevaa, että pelkästään jo jatkuvassa liikkeessä pysyminen näyttää mahtavalta ja tuntuu palkitsevalta.

Kaiken vauhdikkuutensa keskellä Velocity 2X ei ole kuitenkaan aivan täydellinen pelattavuudeltaan. Lentelyosuuksissa minulla ei ollut varsinaisesti koskaan ongelmia tuntuman kanssa, mutta tasoloikinnasta en voi sanoa aivan samaa. Kuten lennellessä, myös tasoja pitkin loikkiessa käytössä on eräänlainen teleportaatiokyky. Loikkimisen yhteydessä kyky on kuitenkin huomattavasti totuttua rajoittuneempi ja näin olen myös epätarkempi, mikä johtaa helposti moniin todella turhiin äkkikuolemiin.

Velocity 2X on positiivinen lisä PlayStation 4:n ja Vitan pelitarjontaan. Sekään ei suuremmin vielä haasta Sonyn uutuuskonsolia teknisellä toteutuksellaan, mutta hauskaa sitä on ollut pelata.

7/10

Kehittäjä: 
FuturLab
Julkaisija: 
FuturLab
Peligenre: 
Toiminta
Julkaisualustat: 
Kotikonsolit, Sony PlayStation 4, Käsikonsolit, Sony PS Vita, Konsolien verkkokaupat
Pegi-ikärajat: 
K-7
Pegi-merkinnät: 
Väkivalta

Nostoja