Verkkorintama: Alien Breed: Impact / Arvostelut / pelaaja.fi

Verkkorintama: Alien Breed: Impact

30.09.2010 // Kirjoittanut: Juha Wakonen
1

Monet nykyiselle tehokonsolien sukupolvelle julkaistuista klassikkopelien uudelleenlämmitetyistä versioista tuntuvat olevan valitettavan puolivillaisia tekeleitä. Niiden suurimpana myyntivalttina toimii usein pelkkä kaltaiseni ikääntyvän pelaajakunnan nostalgiatrippailu, joka onnistuu liimaamaan peliohjaimen täriseviin käsiimme kuitenkin vain kymmenen ensimmäisen minuutin ajaksi. Loppu mielenkiinto olisikin sitten lunastettava uusintajulkaisun omilla ansioilla, mutta tämä osoittautuu monille aivan liian vaikeaksi tehtäväksi.

Alien Breed julkaistiin alun perin vuonna 1991 Commodore Amiga -tietokoneelle. Se imi röyhkeästi vaikutteita muun muassa Aliens-elokuvasta ja Laser Squadin kaltaisista vuoropohjaisista, ylhäältä alaspäin kuvatuista tieteistoiminnalla ryyditetyistä aikalaispeleistä. Alien Breed kuitenkin hylkäsi kaiken hitaammanpuoleisen taktikoinnin ja luotti yksinomaan puhtaaseen raskaasti aseistettuun toimintaan. Yksinkertainen kehyskertomus oli pelkkä tekosyy loputtomalle ulkoavaruuden vihulaisten kurittamiselle ja ärsyttävä kutina pelaajan takaraivossa, kun tämä yritti selvittää tiensä seuraavalle tasolle johdattavaan hissiin.

Alkuperäisen pelin takaa löytyy tekijätiimi nimeltä Team 17, toisin sanoen sama pelitalo, joka on myös tämän uusintajulkaisun takana. Keski-iän porteilla kohtapuoliin kolkuttavan pelaajan mieltä lämmittää mukavasti se, että moni asia on Alien Breed: Impactissa pidetty tutun turvallisesti ennallaan. Näin voi sanoa esimerkiksi tarinasta, joka on kaikessa hölmössä yksinkertaisuudessaan matalaotsaisinta tieteishuttua, johon olen törmännyt pitkään aikaan. Harva meistä kuitenkaan pelaa tällaisia pelejä upean kertomuksen toivossa, joten tärkeämpää onkin se, että pelattavuus on sekin varsin hyvissä kantimissa. Pelihahmon liikuttaminen ja pyssyillä räiskyttely on tehty äärimmäisen helpoksi, ja pieni kankeus ohjattavuudessa tuo pelaamiseen sopivasti lievää paniikkikauhua vikkelien pirulaisten hypätessä kimppuun avaruusaluksen raunioista.

Pelaaminen tapahtuu edelleen lajityypin perinteitä kunnioittaen eli ylhäältä alaspäin katsottuna, mutta pelimaailma on tietysti kokonaan mallinnettu kolmiulotteiseksi ja erittäin hienon näköiseksi. Tästä tosin seuraa se, että pelaajan erittäin epäkiitollisena tehtävänä on kömpelösti kääntää kameraa peliohjaimen olkanapeilla. Nopeaa reagointikykyä ja herkkää liipaisinsormea kysyvässä Alien Breed: Impactissa kameran kanssa kikkailu on usein turhauttavaa. Hommaan tosin ajan myötä turtuu sen verran, että taisteleminen pysyy alkukankeuden jälkeen hanskassa koko lyhyehkön seikkailun. Alien Breed: Impact ei välttämättä ole millään mittareilla mikään ensiluokkainen pelikokemus, mutta purkkamaisena jauhamisena ja yhdentekevänä ajanvietteenä se on kyllä omiaan. Kenties kuitenkin kannattaa odottaa jotain PlayStation Storen alennuskampanjaa?

6/10

Kommentit

Käyttäjän Malarkey kuva
Malarkey

Nostoja