Verkkorintama: Back to the Future: The Game, jaksot 1 & 2 / Arvostelut / pelaaja.fi

Verkkorintama: Back to the Future: The Game, jaksot 1 & 2

5.04.2011 // Kirjoittanut: Riot
5

Paluu tulevaisuuteen -trilogia on yksi hienoimmista elokuvasarjoista koskaan. Seikkailupeleihin erikoistuneen Tell Tale -studion kautta saadaan viidestä jaksosta koostuva Paluu tulevaisuuteen -seikkailupeli. Tapahtumat jatkuvat kuusi kuukautta kolmannen elokuvan tapahtumien jälkeen. Doc Brown on ollut kuukausien ajan kateissa ja proffan laboratorio kamppeineen on menossa ulosottoon. Kun DeLorean-aikakone ilmestyy proffan talon pihalle mukanaan vain Einstein-koira, Marty lähtee etsimään Doc Brownia vuodesta 1931, jolloin kieltolaki ja gangsterit olivat arkipäivää. Ei ole suuri paljastus, että Marty joutuu jälleen törmäyskurssille Tannenin perheen edustajan kanssa.

Pelaaminen on melko yksinkertaista hahmojen kanssa jutusteltua ja pulmanratkontaa, mutta PS3-version pelaaminen on helpompaa kuin pc/mac-version, koska kaikkien interaktiivisten elementtien päälle ilmestyy kuvake. Tietokoneversioissa oli parissa kohtaa hankala ratkaista pulmia, koska en erottanut esineitä taustoista. Pelaaminen konsolin peliohjaimella osoittautuu muutenkin toimivammaksi tavaksi pelata.

Martyn inventaarioon mahtuu muutama esine. Inventaariossa olevia esineitä ei voi yhdistää toisiinsa, ja esineiden käyttötarkoitukset ovat useimmiten hyvin selviä.

Sarjakuvamainen ja tyylitelty grafiikka on yksinkertaista, mutta toimivaa. Kahdessa ensimmäisessä jaksossa on vain kourallinen tapahtumapaikkoja ja hahmoja. Dialogi ja tapahtumat ovat kuitenkin hyvin elokuvien hengen mukaisia, vaikka vauhdikkuus puuttuukin.

Monia asia hymyilytti kaltaistani Paluu tulevaisuuteen -fania. Marty käyttää yhdessä kohtauksessa ”aseenaan” pölykapselia samalla tavalla kuin tuhkakuppia Biffin ökytoimistossa Paluu tulevaisuuteen 2 -elokuvassa. Keskustelupuusta voi useammankin kerran valita legendaarisen ”What the hell is that!” -huudahduksen, ja muutenkin on usein fiilis, että olenkohan kokenut tämän joskus ennenkin – hyvällä tavalla.

Marty McFlyta ääninäyttelevä AJ LoCascio tekee uskomatonta työtä, sillä hän kuulostaa tismalleen Martylta, jota elokuvasarjassa näytteli Michael J. Fox. Christopher Lloyd näyttelee Doc Brownia aivan kuten elokuvissakin.

Yhden episodin läpipelaamisessa menee keskimäärin kolmisen tuntia, ja tätä kirjoittaessa julkaistuja jaksoja on kaksi. Elokuvasarjan faneja peli varmasti miellyttää, mutta muille meininki ei erityisesti avaudu.

7/10

Kommentit

Käyttäjän El Ciervo kuva
El Ciervo
Käyttäjän ramse kuva
ramse
Käyttäjän Saeron kuva
Saeron

Loistava peli ei muuta voi sanoa!

Käyttäjän SILIK kuva
SILIK

Toinen osa selvästi heikompi

Käyttäjän Playa kuva
Playa
Lainaus käyttäjältä SILIK

Toinen osa selvästi heikompi

Mullekkin episode 2 oli vähän pettymys ja samaten kolmonenkin, mutta onneksi episodit 4 ja 5 oli samaa tasoa kuin ykkönenkin. Toivottavasti tekevät vielä uuden seasonin.