Verkkorintama: Beyond Good & Evil HD / Arvostelut / pelaaja.fi

Verkkorintama: Beyond Good & Evil HD

5.04.2011 // Kirjoittanut: Johannes Valkola
7

Ranskalainen toimintaseikkailupeli Beyond Good & Evil oli yksi edellisen konsolisukupolven mieleenpainuvimpia teoksia. Vaiherikas pelattavuus, puhutteleva ulkoasu ja tyylikäs äänimaailma loivat raikkaan kokonaisuuden, joka ansioistaan huolimatta jäi valitettavan pienelle huomiolle. Onkin nykypelaajien ilo, että tämä sielukas kulttiklassikko on nyt herätetty henkiin upeassa Beyond Good & Evil HD -uusintaversiossa.

Sisällöllisesti peli on tismalleen sama kuin ilmestyessään kahdeksan vuotta sitten. Pelaaja ohjaa uhkarohkeaa reportteria, joka kulkee avoimessa pelimaailmassa. Ympäristön tutkiminen, ongelmanratkonta, hiiviskelyosiot ja vastaantulijoille jutustelu määrittävät pelin noin 12 tunnin kestoa. Välillä yksinkertaiset, mutta vauhdikkaat taistelut vaativat myös huomiota. Taustalla on mielenkiintoinen, minimalistisesti kerrottu tarina, joka piirtää tehokkaasti kuvaa suuremmasta kokonaisuudesta.

Beyond Good & Evil HD on esimerkillinen remasterointi. Grafiikka pyörii sulavasti aidossa 1080p-resoluutiossa – toisin kuin muut viime aikojen uusintaversiot. Lopputulos onkin linjakkaan kaunis peli, jota on retusoitu juuri sopivasti Michel Ancelin visiota kunnioittaen. On kuitenkin harmittavaa, että peliä vaivaavat yhä satunnaiset kuvakulmaongelmat eikä kamera-asetuksia voi säätää mieleisikseen.

Beyond Good & Evil HD ei ole menettänyt tippaakaan alkuperäisen pelin persoonallisesta vetovoimasta. Se on lumoava ja tiivis kokonaisuus, jonka haluaa ahmia jälleen melkeinpä yhdeltä istumalta. Ja kun latauksen hintakin on edullinen, ei hankinta voisi olla houkuttelevampi.

9/10

Kommentit

Käyttäjän Oce-ot kuva
Oce-ot

Huikean hyvä

Käyttäjän Bilehile-pelaaja kuva
Bilehile-pelaaja

Mahtava, kiva

Käyttäjän Arctic Fox kuva
Arctic Fox

Maineensa veroinen seikkailu

Käyttäjän Gigoffi kuva
Gigoffi

Kiehtova ja kokemisen arvoinen

Käyttäjän mastapon kuva
mastapon

Ostamisen arvoinen

Käyttäjän artapo kuva
artapo

Jees!

Käyttäjän cluteusmaximus kuva
cluteusmaximus