Verkkorintama: Costume Quest / Arvostelut / pelaaja.fi

Verkkorintama: Costume Quest

3.12.2010 // Kirjoittanut: Simon Elo
2

Costume Questin takana on suunnittelija Tim Schafer, joka tunnetaan Psychonautsin ja Brutal Legendin luojana. Pelit ovat olleet arvostelumenestyksiä, mutta kauppojen hyllyillä on ollut hiljaista. Schaferin johtaman Double Finen onkin välttämätöntä keskittyä pienempiin projekteihin.

Tarinassa pienet sisarukset päättävät lähteä halloweenin aikaan karkkikierrokselle, mutta ilkeät peikot tekevätkin kepposet ja kaappaavat toisen sisaruksista. Seuraa karamellien keruuta lähiön asukkailta oviin koputtamalla, eikä vastaanotto aina ole ystävällinen. Megalomaanisissa taisteluissa pelaaja muuttuu hahmonsa asusteen mukaan. Esimerkiksi jos ipanan päällä on pahvinen ritariasu, hahmo muuttuu taistelussa Lancelotin perilliseksi.

Taisteleminen käy pidemmän päälle työlääksi, sillä muuta tekemistä ei aluksi juuri ole. Asusteita olisi mielellään heti sovittanut useammalle ryhmän jäsenelle, mutta alkutunnit kolutaan yksin. Ryhmän ollessa viimein kasassa pelaaminen muuttuu astetta mielekkäämmäksi.

Vaikka pelattavuus kukoistaa vasta loppupuolella, Schaferin kädenjälki näkyy hienosti Costume Questin hullunkurisessa juonessa ja poskettomassa dialogissa. Ne kantavat Costume Questia myös heikompien hetkien yli.

7/10

Kommentit

Käyttäjän Albedo kuva
Albedo

Hauska pieni seikkailu!

Käyttäjän antsa15 kuva
antsa15

silloin tällöin pelattava 4 aktiivisen peli tunnin peli. 7/10 :)