Verkkorintama: Ghostbusters: Sanctum of Slime / Arvostelut / pelaaja.fi

Verkkorintama: Ghostbusters: Sanctum of Slime

6.05.2011 // Kirjoittanut: Johannes Valkola
0

Samalla kun huhut uudesta Ghostbusters-elokuvasta käyvät kuumana, pelipuolella tarjotaan faneille mahdollisuutta liittyä tuttuun haamuntorjuntaryhmään. Valitettavasti tästä tarjouksesta on helppo kieltäytyä, sillä nettikauppojen Ghostbusters: Sanctum of Slime on kauttaaltaan karmaiseva kokemus. Ja toisin kuin parin vuoden takaisessa Ghostbusters: The Video Game -pelissä, 1980-luvun leffojen tähtiä ei ole saatu tällä kertaa mukaan.

Sanctum of Slime on lintuperspektiivistä kuvattu toimintapeli, jossa tulee räiskiä joka suunnasta kimppuun ryntääviä haamuja. Viholliset on jaettu erivärisiin ryhmiin, joihin tehoaa aina vastaavanvärinen ase. Taistelu on kuitenkin kaikessa yksinkertaisuudessaan hämmästyttävän kömpelöä ja vaikeustasoltaan raivostuttavan epätasapainoista puurtamista. Itseään toistava pelaaminen alkaakin kyllästyttää välittömästi, eikä asiaa auta lähes olematon kenttäsuunnittelu, joka häpeämättömästi kierrättää samoja alueita yhä uudelleen.

Kasassa on lattea ja epämiellyttävä kokonaisuus, joka täydellisesti hukkaa hupaisan lisenssinsä suuren potentiaalin. Tarina, hahmot tai tilanteet eivät ole lainkaan hauskoja. Myös tyyli ja ulkoasu ovat tyystin kadoksissa. Pelistä voisikin ottaa pois haamut ja protonipakkaukset, jolloin se olisi vain yksi mitäänsanomaton ja ala-arvoinen toimintapeli muiden joukossa. Aivan pohjamudista Sanctum of Slimen nostaa hengittämään kuitenkin sen moninpeli, jossa neljä pelaajaa voi lyöttäytyä yhteen. Silloin lyhyen pelin parissa viitsii paremman puutteessa viettää edes hetken.

3/10