Verkkorintama: Ilomilo / Arvostelut / pelaaja.fi

Verkkorintama: Ilomilo

11.02.2011 // Kirjoittanut: Jarkko Fräntilä
5

Älypeli Ilomilo kertoo sukupuolettoman näköisistä Ilosta ja Milosta, jotka eroavat toisistaan aina hämärän saapuessa, vietettyään päivät keskenään. Seuraavana aamuna ystävysten pitää löytää takaisin toistensa luokse, ja pelaaja ohjaa molempia hahmoja yrittäen johdattaa heitä yhteen.

Tasoilta löytyy eri tavoin käyttäytyviä apupaloja, joilla voi täyttää tyhjät kohdat tai pudota vaikkapa toiselle puolen reittiä. Kenttä on koko ajan kolmiulotteinen, mikä tuo ajatteluun ja tasoihin sananmukaisesti uuden ulottuvuuden. Alun helppojen älytehtävien jälkeen vaikeustaso vaihtuu puolivälissä rutkasti ylöspäin.

Älypelit eivät voi kuitenkaan huijata, ja kyse on koko ajan omista hoksottimista. Edetä ei tarvitse onneksi tietyssä järjestyksessä, vaan pelaaja voi valita aukeavista kentistä mieleisensä. Lisäpelattavaa tuovat kentiltä löytyvät kerättävät tavarat, joiden takia niihin palaa mielellään toistekin.

Ulkoasultaan Ilomilo muistuttaa hieman Echochromea, PS3:n minimalistista älypeliä. Siinä missä Echochrome otti itsensä vakavasti, on Ilomilo naivistisen huvittava ja hyväntuulinen. Viimeistään neuvoja antava Sebastian-hahmo on niin psykedeelinen, että hymy nousee väkisin huulille. Äänimaailma on valloittava. Lisäksi peli on myös suomenkielinen, mistä plussaa.

Miinusta pitää sen sijaan antaa vuorotellen tapahtuvasta moninpelistä, joka pitää tehdä kaiken lisäksi saman koneen ääressä.

8/10

Kommentit

Käyttäjän Portable kuva
Portable

Supersöpöä ja samalla haastavaa pulmapelailua.

Käyttäjän detonatorFIN kuva
detonatorFIN

Tunnelma on mahtava tätä pelatessa.

Käyttäjän vizix kuva
vizix

demon perusteella aivan paras arcadepeli!

Käyttäjän NoeinJ kuva
NoeinJ

Musiikista pelkästään ->

Käyttäjän JaniFromHell kuva
JaniFromHell

Mukava, mutta jäi vähän kesken itsellä.