Verkkorintama: Interpol / Arvostelut / pelaaja.fi

Verkkorintama: Interpol

14.06.2010 // Kirjoittanut: Ville Arvekari
0

Oletko koskaan miettinyt, millaista olisi työskennellä kansainvälisessä rikospoliisijärjestössä, eli Interpolissa? TikGamesin kehittämä Interpol-peli perehdyttää, kuinka vaarallisten rikollisten jäljille päästään – ainakin melkein.

Pelin vetävässä taustatarinassa kerrotaan, kuinka pahamaineinen tohtori Chaos on päätynyt karkuteille. Apunaan hänellä on kasa vähintäänkin yhtä nerokkaasti nimettyjä kätyreitä, joiden jäljille päästäkseen pelaajat matkaavat eksoottisissa matkakohteissa tutkimassa johtolankoja. Melkoiset puitteet niinkin yksinkertaiselle pelille kuin Interpol!

Kentät koostuvat staattisista kuvista, joiden uumeniin on ripoteltu lukuisia erilaisia esineitä. Tehtävänä on etsiä sekamelskan keskeltä juuri pelin ilmoittamat tavarat aikarajaan mennessä, yksinkertaisesti kursoria siirtämällä ja nappia painamalla. Vääristä valinnoista sakotetaan ajallisesti, joten visaisimmissa tapauksissa on syytä turvautua harvalukuisiin vihjeisiin.

Flash-pohjaisilta pelisivustoilta repäisty peli-idea ei juurikaan loista 10 euron hintaisena, sillä peli on kertakäyttötavaraa. Vaikka mukana on saavutukset ja yhteistyöpelitila, ei Interpol pysty peittelemään sisällöttömyyttään. Käsittämättömintä on, että tutkittavien kuvien resoluutio ei ole järin korkea, mikä paikoitellen tekee esinebongailusta väärällä tavalla haastavaa.

3/10