Verkkorintama: Islands of Wakfu / Arvostelut / pelaaja.fi

Verkkorintama: Islands of Wakfu

6.05.2011 // Kirjoittanut: Tero Lehtiniemi
0

Ranskalaiseen ilmaiseen DOFUS-verkkoroolipeliin perustuva Islands of Wakfu on ensi näkemältä tyylikästä taidetta ja lumoavan hypnoottista musiikkia tarjoava utuinen toimintaseikkailu. Valitettavasti kuva perheen nuorimmalle peliväelle suunnatusta seikkailusta karisee nopeasti. Ylipitkän tuntuisen opetusvaiheen jälkeen pelin vaikeustaso nimittäin pistää päälle turbovaihteen.

Pelin taistelumekaniikka perustuu kahden sankarin, lähitaisteluun erikoistuneen Nora-papittaren ja vesipalloja sylkevän Efrim-lohikäärmeen, ominaisuuksien yhteispelille. Yksinpelissä käytössä olevaa hahmoa voi vaihtaa Y-näppäimellä, mutta valitettavasti ominaisuuden käyttö on tehty todella kömpelöksi. Hahmon vaihtoon liittyy ikävä viive, joka tiukoissa paikoissa on yksinkertaisesti liikaa.

Islands of Wakfun suurin ongelma ovat sen suorastaan jäätävät vaikeustason notkahtelut ja omituinen tallennuspistekäyttäytyminen. Toisinaan ylivaikeat pomotaistelut muuttuvat vieläkin turhauttavammiksi, kun tietää, että edellinen tallennuspiste saattaa olla usean välianimaation ja pitkän pulman takana. Pelin toisinaan infernaalista vaikeustasoa voi tosin helpottaa paikallisella kaksinpelillä, mutta se on yksinpelistä erillinen osio, jossa kaverin on oltava aina mukana.

On suorastaan harmi, että sinänsä teknisesti pätevä peli on näin pahasti onnistuttu pilaamaan pienillä, mutta sitäkin raivostuttavammilla pelisuunnitteluratkaisuilla ja epätasapainoisella vaikeustasolla. Mikäli lajityyppi kiinnostaa, on esimerkiksi Lara Croft and the Guardian of Light paljon pätevämpi vaihtoehto.

5/10