Verkkorintama: Joe Danger / Arvostelut / pelaaja.fi

Verkkorintama: Joe Danger

11.08.2010 // Kirjoittanut: Miikka Lehtonen
4

Mitä saadaan, kun yhdistetään palanen Excite Bikeä, palanen Trials HD:tä ja palanen legendaarista Motocross Madnessiä? Jos ei mitään muuta, niin ainakin yksi PlayStation Networkin parhaista peleistä!

Maailmalla lukuisia palkintoja keränneen Joe Dangerin laatu ei ole ihme, sillä taustalta löytyy neljä kaverusta, jotka tekivät uran pelialalla ja päättivät sitten ryhtyä omiksi isännikseen. Jos tulos on jatkossakin tätä laatua, itsenäistyminen todella kannatti.

Kaikkien todella hyvien pelien tavoin Joe Danger on petollisen yksinkertainen. Excite Biken tavoin tarkoituksena olisi ajaa rata alusta loppuun. Matkalle mahtuu kuitenkin monta mutkaa – joskin vain verrannollisesti, sillä rata on aina suora. Radasta riippuen maaliin pitäisi nimittäin joko päästä ennätysajassa, kaikki matkalle ripotellut kolikot keräten, koko matka kikkaillen ja niin edelleen, tai joskus useampia näistä tavoitteista yhtä aikaa täyttäen.

Tämä onnistuu, sillä radat on suunniteltu erinomaisesti. Rinnakkaisia reittejä löytyy useita, joskin niiden löytäminen vaatii paitsi pelin fysiikkapohjaisen pelimoottorin, myös yllättävän konstikkaiden ohjausten täydellisen hallinnan. Onneksi helpommallakin pääsee jatkoon, eikä kokeileminenkaan harmita, koska tunnelma on juuri kohdallaan ja peli niin pahuksen hauskaa.

Mukana on myös veikeä moninpeli, jossa pelaajat ajavat samaan aikaan rataa rinnakkaisilla kaistoilla, välillä porttien kautta kiskoa vaihtaen ja toisiaan tönien. 12,95 euron hintalappu voi tuntua kovalta, mutta kun euroillaan saa erään PlayStation Networkin parhaista peleistä, olisin itse ollut valmis maksamaan enemmänkin.

9/10

Kommentit

Käyttäjän NoeinJ kuva
NoeinJ

Koukuttava.

Käyttäjän Jonppe kuva
Jonppe

Hauskalla idealla toteutettu ajopeli!

Käyttäjän TheRock.777 kuva
TheRock.777
Käyttäjän antsa15 kuva
antsa15

tykkään...10/10