Verkkorintama: Lara Croft and Guardian of Light / Arvostelut / pelaaja.fi

Verkkorintama: Lara Croft and Guardian of Light

2.09.2010 // Kirjoittanut: Tero Lehtiniemi
8

Indiana Jonesin jälkeen todennäköisesti kuuluisimman seikkailija-arkeologi Lara Croftin edesottamukset jatkuvat tällä kertaa Live Arcadessa. Tomb Raider Underworldin pelimoottoria hyödyntävä Lara Croft and Guardian of Light on isometrinen toimintaseikkailu, joka tasapainoilee erinomaisesti taistelun, ongelmanratkaisun ja tutkimisen välillä. Pahan atsteekkijumalan Xolotlin jahtaaminen pitkin muinaisia temppelialueita ei tarinansa puolesta voita palkintoja, mutta toteutukseltaan peli on täyttä timanttia.

Kontrollit ovat sulavat, puzzlet ovat kekseliäitä ja erilaiset aikahaasteet ja piilotetut aarteet houkuttelevat pelaamaan kenttiä uudelleen. Ensimmäisen läpipeluukerran n. 10 tunnin pituus olisi hyväksyttävä jo täysihintaiselle pelille, mutta 1200 pisteellä voidaan puhua loistosijoituksesta, kun peli vielä tekniseltä toteutukseltaan on täysin priimatasoa.

Jo yksinpeli itsessään on viihdyttävä, mutta todellisiin oikeuksiinsa Lara Croft and Guardian of Light pääsee moninpelinä. Tällöin Laran seuraan lyöttäytyy atsteekkisoturi Totec. Vaikka sällin ulkoasu ja ääninäyttelyllinen ulosanti ovat lievästi ilmaistuna huvittavia, on sälli todella tervetullut apu laralle. Moninpelissä kenttien ongelmanratkaisu muuttuu hieman, jolloin pelaajien yhteistyö ja Totecin kilven käyttäminen korostuvat. Moninpeli ei tätä kirjoitettaessa kuitenkaan toimi kuin paikallisesti, verkkotukea sille on luvattu 28.9 julkaistavalla päivityksellä.

Ainoat mainitsemisen arvoiset ongelmat liittyvät kameraan. Tiukoissa tasohyppelykohdissa kameran suuntausmahdollisuutta jää kaipaamaan, ja taisteluissa pelin tarjoama näkökenttä jää toisinaan liian pieneksi. Ruudun ulkopuolelta hyökkäävät ja ampuvat viholliset nimittäin aiheuttavat välillä harmaita hiuksia.

Lara Croft and Guardian of Light oli peli, joka yllätti totaalisesti. Ei-niin-suurena Tomb Raiderien ystävänä en odottanut siltä juuri mitään, mutta lopputulos on kameraongelmista huolimatta sopivan pitkä, viihdyttävä ja jokaisella osa-alueella toimiva kokonaisuus jolla on oikeaa uudellenpeluuarvoa. Samalla se on selkeästi koko XBLA-valikoiman kärkinimiä.

8/10

Kommentit

Käyttäjän NoeinJ kuva
NoeinJ

Loistava Co-Op:na.

Käyttäjän SILIK kuva
SILIK
Käyttäjän ikupop kuva
ikupop
Käyttäjän Fenlander kuva
Fenlander

Hauskaa co-oppia

Käyttäjän SmeeHooked kuva
SmeeHooked

Hienoja co-op ympäristöpuzzleja ja meininkiä

Käyttäjän Tom85T kuva
Tom85T
Käyttäjän Johnny___ kuva
Johnny___
Käyttäjän Halvar kuva
Halvar