Verkkorintama: Lead the Meerkats / Arvostelut / pelaaja.fi

Verkkorintama: Lead the Meerkats

6.07.2010 // Kirjoittanut: Janne Pyykkönen
1

Inaria Interactiven Lead the Meerkats on monella tapaa oikea harvinaisuus: suomalainen luontoaiheinen ja samalla strateginen peli, joka on julkaistu Wii-konsolin verkkopalvelussa.

Pelaaja ottaa Meerkatsissa hallintaansa meerkatien eli nelisormimangustien lauman. Tosielämässä nämä pikkunisäkkäät ovat monessa mielessä hämmästyttäviä eläimiä, jotka ansaitsevat paikan pelin pääosassa. Ne ovat aavikko-oloihin erityisesti sopeutuneita ja erittäin sosiaalisia metsästäjiä, jotka napostelevat skorpioneja aamiaiseksi.

Pelaaja ohjaa ja kasvattaa eläinten laumaa epäsuorasti ja ohjaa itse vain sen alfa-naarasta, joka vastaa Pikmin-pelien kapteeni Olimaria. Tarkoitus on rakentaa savannin kattava käytäväverkko, tehdä laumaan lisää jäseniä metsästämällä apetta sekä välttää petoja ja taistella kilpailevia elukoita vastaan.

Pikmin-tyyliin kulkevan pelin perusideat ovat toimivia, mutteivät erityisen jännittäviä, ja pelin tahti on erityisesti alussa suorastaan jähmeä. Hupia karsii myös kummallisen oloinen ohjaus, jossa on muutamia erikoisuuksia. Ongelma on se, että kaikki selitetään vain kerran, joten turhan nopeasti ohitettu vinkkiruutu johtaa myöhemmin vaikeuksiin.

Peliin on jäänyt myös teknisiä karkeuksia. Kun meerkat-alaisia käskyttää, niiden menoa ohjaava tekoäly voi jumiutua kiviin ja kantoihin, minkä jälkeen elukat vain katoavat takaisin käytäväverkkoon kuin kaukosiirrettyinä. Nintendon konsoleilla pelatut pelit on tottunut näkemään teknisesti hiottuina, joten tekninen nikottelu näyttää sitäkin ilkeämmältä.

Meerkatsissa miellyttää kuitenkin pelin ovela opetustyyli. Vaikka peli näyttää yksinkertaiselta ja värikkäältä, mukaan on ujutettu aitoa luontofaktaa eikä mitään diibadaabaa puhuvista satueläimistä.

5/10

Kommentit

Käyttäjän zamanlee kuva
zamanlee