Verkkorintama: LostWinds / Arvostelut / pelaaja.fi

Verkkorintama: LostWinds

14.06.2010 // Kirjoittanut: Eemeli Rekunen
5

LostWinds lisättiin WiiWare-palveluun heti sen ensimmäisenä päivänä, ja se on myös yksi palvelun avainnimikkeistä. Kaksiulotteista tasoloikkaa ja ongelmanratkaisua yhdistelevä LostWinds on kirjaimellisesti raikas tuulahdus, joka piristää kummasti nykypäivän raskaan peliarjen keskellä. LostWinds on legendaarisen Elite-pelin tehneen David Brabenin Frontier-pelistudion ensimmäinen WiiWare-peli.

Ilmassa on koko ajan suuren seikkailun tuntua, vaikka itse peli onkin aika minimalistinen. Pelaaja ohjastaa Nunchuk-ohjaimellaan pelihahmoa ja hallitsee tuulen voimia Wiimotella. Tuulella voi esimerkiksi sytyttää kytevän nuotion, levittää roihuja, pyörittää tuulimyllyjä ja hyppyyttää pelihahmoa läpi kenttien. Pelimekaniikka ei ole liian monimutkainen, mutta se tarjoaa kuitenkin mukavasti pureksittavaa ja toimii erinomaisesti. Tuulta käytetään ongelmien ratkontaan luovasti ja pelihahmon ohjastamiseen johdonmukaisesti.

Ulkonäöllisesti peli on simppeli, värikäs ja tasoloikkamainen. Peliä voisi toki rokottaa epäreilusti sen kestosta, mutta sitä pelatessa täytyy pitää mielessä se tosiseikka, että sen saa omakseen muutamalla hassulla eurolla. Näin ollen LostWinds on aika täydellinen pikkupeli, joka näyttää heti, mihin WiiWare-pelit pystyvät. Toivottavasti tästä muodostuu peli, josta muutkin WiiWaren tekijät ottavat mallia.

8/10

Kommentit

Käyttäjän CurryFrank kuva
CurryFrank

Hieno latauspeliksi.

Käyttäjän Jonatuinen kuva
Jonatuinen

Hyvä, mutta lyhyt.

Käyttäjän zamanlee kuva
zamanlee
Käyttäjän Pyramidhead kuva
Pyramidhead
Käyttäjän Kalifornia Jani kuva
Kalifornia Jani