Verkkorintama: LostWinds 2: Winter of Melodias / Arvostelut / pelaaja.fi

Verkkorintama: LostWinds 2: Winter of Melodias

11.11.2009 // Kirjoittanut: Eemeli Rekunen
4

LostWinds oli yksi WiiWaren tähtipelejä, kun palvelu käynnistyi viime vuoden toukokuussa.
Sittemmin laadukkaita yksinoikeuspelejä ei WiiWaressa ole juuri nähty. Nyt loppuvuonna 2009 WiiWare makaa lähinnä kolmen erinomaisen pelin päällä, LostWindsin, World of Goon ja LostWinds 2:n, vaikka toki palvelusta muutama muukin pätevä peli löytyy.

LostWinds 2 jatkaa pitkälti samalla linjalla ensimmäisen osan kanssa. Sivustakuvatussa tasoloikka/seikkailu/pulmapelisekoituksessa tuulen sekä ilmaston kontrollointi ovat tärkeässä osassa. Pulmia ratkotaan näiden voimien avulla.

Pelin alussa pelaaja seikkailee ikitalven peittämässä maailmassa, jossa lumimonsterit vainoavat kyläläisiä ja pelihahmoa. Myös sää on pelottava vastus, kunnes pelaaja saa lämpimämpää vaatetusta, jolla uhmata säätä.

Luonnonvoimilla on tärkeä osa pelissä. Tuulen voimia hallitseva pelaaja voi aluksi kontrolloida vain yksittäisiä tuulen puuskia ja luoda pieniä pyörteitä, mutta sittemmin pelissä voi muun muassa vaihtaa talven kesäksi ja tehdä valtavia trombeja. Tällöin pelaaja törmääkin joukkoon monimutkaisia puzzleja, joiden selvittämiseen tarvitaan kyseisiä voimia.

Talvella veden pohjassa odottavaan kytkimeen ei pääse käsiksi, sillä järvi on jäässä, mutta kesällä Toku voi sukeltaa kytkimen luokse. Vesiputouksen läpi taas ei kesällä pääse, mutta talvella putouksen vesi jäätyy, jolloin sen voi sulattaa pois tieltä ohjaamalla tulen jään luokse tuulta kontrolloimalla. Lumisateesta voi muodostaa tuulenpyörteillä lumipalloja, joilla saa rikottua joitakin esteitä, tuhottua vihollisia ja painettua kytkimiä alas.

Kaikesta yksinkertaisuudestaan huolimatta näillä elementeillä on kasattu peliin joukko hyviä pulmia, joiden selvittäminen kotisohvalta käsin on aika rattoisaa puuhaa.

Koska pelissä vaihdellaan jatkuvasti kesän ja talven välillä, muuttuu myös seikkailun sävy jatkuvasti. Talvessa on ihan omanlainen tunnelmansa, mutta niin on kesässäkin. Tämä ominaisuus tuo mukavaa vaihtelua jo muutenkin todella tunnelmalliseen seikkailuun.

LostWinds 2 on WiiWaren ehdotonta eliittiä ja kuuluu jokaisen arvonsa tuntevan Wii-omistajan pelikokoelmaan.

9/10

Kommentit

Käyttäjän CurryFrank kuva
CurryFrank

Hieno peli, mutta jatkuvuutta 1. osaan ei ole.

Käyttäjän Alkku V kuva
Alkku V

Koskettava

Käyttäjän Jonatuinen kuva
Jonatuinen

Kekseliäs ja parannus ensimmäiseen osaan.

Käyttäjän Pyramidhead kuva
Pyramidhead

Nostoja