Verkkorintama: Mr. Driller W / Arvostelut / pelaaja.fi

Verkkorintama: Mr. Driller W

1.10.2009 // Kirjoittanut: Eemeli Rekunen
0

Mr. Driller on hauska tuttavuus pelimaailmassa. Kolikkopelinä alun perin esiintynyt maankaivaja on nähty useilla eri alustoilla aina Dreamcastista PlayStationiin, mutta harva suomalainen pelaaja tuskin muistaa tai on edes koskaan kuullut Mr. Drilleristä. Silti kyseessä on kohtalaisen kova konsepti, jonka pariin voi takertua tuntikausiksi.

Nykyajan miljoonien polygonien ihmelaitteilla ei vähän yksinkertaisimmista kaivelupeleistä voisi edes haaveilla, elleivät verkkolatauspalvelut olisi lyöneet itseään läpi. Näinpä Mr. Drillerkin on saanut uuden kodin verkosta.

WiiWaresta löytyvä Mr. Driller W on samaa vetoavaa maankaivelua, kuin aikaisemmatkin pelin osat. Kenttä muodostuu päällekkäisistä palikoista, joiden läpi on tarkoitus mennä. Palikoiden poraaminen ja pohjalle pyrkiminen on hypnotisoivaa puuhaa, jonka pariin tekee mieli uudelleen ja uudelleen. Vaikka haastetta ei ole nimeksikään, ellei tavoitteena ole samanväristen palikoiden päällekkäin pudottelu, jaksaa palikoiden poraaminen silti viihdyttää ainakin pienemmissä erissä lähes ketä tahansa. Välillä väärän palikan poraaminen saa ylempänä olevat palikat putoamaan, mutta näiden alle jää vain vahingossa tai ahneuksissaan, kun yrittää käydä noutamassa onkalosta happipullon tai porata vielä yhden palikan ennen pakenemista. Toisin sanoen siis pelin tasot on äärimmäisen helppo läpäistä, mutta huippupisteiden kerääminen vaatiikin sitten jo enemmän paneutumista.

Kaikista Mr. Driller -kehuista huolimatta WiiWare-versio ei laadussaan pääse aivan sinne, mihin pitäisi. Kyseinen versio on koluttu läpi melkoisen nopeasti, joten kahdeksan euron kuluttamista siihen kannattaa harkita pariin otteeseen. Toisin sanoen, Mr. Driller vetoaa, mutta tämä kyseinen versio on aivan liian lyhyt ollakseen rahan arvoinen.

5/10