Verkkorintama: Ms. Splosion Man / Arvostelut / pelaaja.fi

Verkkorintama: Ms. Splosion Man

5.08.2011 // Kirjoittanut: Jarkko Fräntilä
2

Ms. Splosion Man on jatkoa vuonna 2009 ilmestyneelle Splosion Manille. Peli-idea on yksinkertainen: pelihahmo, tällä kertaa siis naispuolinen Splosion Man, juoksee futuristisissa kentissä yleensä vasemmalta oikealle ja etenee tallennuspisteestä toiseen. Siinä se, vanhoja peligenren perinteitä kunnioittaen.

Ms. Explosion Man on silti erittäin hieno tasohyppelypeli. Ensinnäkin sen pelattavuus on rautaa. Ohjaaminen on tarkkaa ja pelimekaniikka todella yksinkertainen: vasemmalla sauvalla ohjataan pelihahmoa, ja napeilla räjäytetään hahmo ilmaan eli hypätään. Hyppyjä voi suorittaa putkeen kolme, ja tasoilta löytyy esimerkiksi tynnyreitä, jotka lennättävät pelihahmon korkealle ilmaan. Kentissä on myös vaijereita, joita pitkin voi liukua paikasta toiseen. Välillä juostaan jättimäisiä vihollisia karkuun.

Toinen syy pelin hienouteen on sen huumorissa. Ms. Splosion Man on nimittäin hulvaton hahmo, joka latoo kommentteina naisartistien hittejä ihmeellisesti piipittäen. Osansa saavat esimerkiksi Beyoncé ja Spice Girls, ja popkulttuuriviittaukset naurattavat ääneen. Koko pelimaailma on niin omaperäinen ja huumori osuvaa kautta linjan, että vain kyynikko ei voi olla ihastumatta pelin luomaan hullunkuriseen universumiin.

Ms. Splosion Manista on vaikea keksiä pahaa sanottavaa. Ainoastaan juuttuminen tiettyyn kohtaan saa välillä aikaan harmaita hiuksia, mutta silloin kyse on omasta kyvyttömyydestä. Pelistä löytyy myös juonipohjainen kaksinpeli, joten 800 MS-pisteen hinnalla se on tasohyppelyfaneille liki pakkohankinta.

8/10

Kommentit

Käyttäjän detonatorFIN kuva
detonatorFIN

Hyvältä peliltä on tuntunut yhden illan jälkee

Käyttäjän F1Nkiller kuva
F1Nkiller

Haastetta ja huumoria löytyy

Nostoja