Verkkorintama: Peggle / Arvostelut / pelaaja.fi

Verkkorintama: Peggle

14.06.2010 // Kirjoittanut: Eemeli Rekunen
5

Peggle saapui Live Arcadeen. Applen iPodilla ja Nintendon DS:llä nähty pulmapeli on kovan suosionsa ansiosta saapunut myös Xbox 360:n latauspalveluun.

Ja mikä loistava peli onkaan kyseessä. Pulmapelin perusidean on oltavan yksinkertainen, jotta kuka tahansa pystyy tarttumaan siihen, oli kyseessä sitten perheen äiti tai kovanluokan ohjainvirtuoosi. Pelin täytyy myös olla sellainen, että sitä voi pelata kymmenen minuutin erissä, mutta sen parissa voi viettää myös tuntikausia aikaa.

Peggle läpäisee kaikki nämä testit loistavasti. Sen ainoana tavoitteena on rikkoa ruudulla näkyvät oranssit palikat osumalla niihin palloilla. Ruudulla on kymmeniä sinisiä palikoita ja liikkuvia esteitä, jotka hankaloittavat tätä urakkaa. Pelaajalla on käytössään kymmenen palloa, joten erityisesti loppupuolen kentissä täytyy tarkkaan miettiä, miten pallonsa käyttää. Toisinaan pelissä joutuu tilanteeseen, jolloin käytössä on enää kaksi palloa, mutta hävitettäviä palikoita on reilusti enemmän, ja ne ovat kaikki eri puolilla kenttää.

Pelin peruskaava on kaikessa yksinkertaisuudessaan tällainen, mutta sitä on maustettu vielä useilla eri avuilla ja ominaisuuksilla. Tietyn väriset pallot tuhoamalla pelaaja saa itselleen kentästä riippuen esimerkiksi tuplapallot tai kentän alalaitaan flipperimailat. Näitä erilaisia apuja on pelissä reilusti, ja ne ovat olennainen osa pelin strategioita.

Peggleä pelatessa tulee takaraivoon vanha tuttu fiilis: ”Pelaanpa vielä yhden kentän eteenpäin!” Pelaaja toistelee tätä lausetta itselleen vaipuessaan värikkäiden palikoiden maailmaan. Nopea eteneminen ja olematon aloituskynnys tekevät Pegglestä erityisen kokemuksen.

8/10

Kommentit

Käyttäjän John_Rambo kuva
John_Rambo

Peli on liian lyhyt.

Käyttäjän melavesseli kuva
melavesseli
Käyttäjän JaniFromHell kuva
JaniFromHell

Koukku. Onneksi oli DLC.

Käyttäjän artapo kuva
artapo

Erittäin koukuttava

Käyttäjän Halvar kuva
Halvar