Verkkorintama: Perfect Dark / Arvostelut / pelaaja.fi

Verkkorintama: Perfect Dark

1.04.2010 // Kirjoittanut: finngamer
7

Tuskin kukaan on voinut välttyä kuulemasta, miten huikea FPS-peli Perfect Dark oli Nintendo 64:llä. Vuonna 2000 julkaistun legendaarisen Goldeneyen henkinen jatko-osa oli oman sukupolvensa merkittävimpiä pelejä ja Nintendo-fanien kansallisaarre siitä lähtien. Voiko peli toimia vielä vuonna 2010?

Huolet pyhäinhäväistyksestä voidaan unohtaa heti alkuun. Toisin kuin monen muun klassikkopäivityksen suhteen, peliä ei ole lähdetty muuntamaan kokonaan, vaan se on vain saanut kevyen kasvojenkohotuksen. Terävät tekstuurit ja täydellinen ruudunpäivitys on lisätty alkuperäisen pelin päälle, kaiken muun jäädessä ennalleen – aina kornista ääninäyttelystä ja loistavasta musiikista hahmoanimaatioihin ja välivideoihin asti. Tämä on hieno filosofia remake-pelien suhteen.

Myös pelitilat ovat pysyneet ennallaan ja hyvä niin, sillä PD onkin yksi sisältörikkaimmista peleistä ikinä. Mittavahkon kampanjan elinikää lisätään eri vaikeusasteilla ja niiden mukanaan tuomilla muutoksilla tehtävien läpäisyvaatimuksiin. Tehtävissä onkin tämän ansiosta todella kiitettävästi vaihtelua, ja loppua kohti myös haastetta – nyt puhutaan kuitenkin aikakaudesta, jolloin tunnin mittaisen tehtävän aikanakaan ei tarjottu tallennusmahdollisuutta. Nyt jo arkipäivää olevan co-opin lisäksi kampanjaa voi pelata myös counter-oppina, jolloin kaveri ottaa vihollisjoukot johdettavakseen sotilas kerrallaan.

Moninpeli on tietenkin aivan oma lukunsa. Erilaisten pelitilojen lisäksi tarjolla on myös kaksikymmentä erilaista haastetehtävää, joita voi suorittaa yksin tai porukalla. Neljän pelaajan jaetun ruudun tappomatseja maustamaan saa myös kahdeksan tietokoneohjattua vastustajaa. Moninpeli toimii edelleen, kiitos hyvin suunniteltujen kenttien ja mielenkiintoisten aseiden. Perfect Darkin Live Arcade version suurimpiin uudistuksiin lukeutuu kuitenkin kahdeksan pelaajan nettipeli. Vaikka kyseessä onkin selvästi vanhanaikainen peli, uskon nettipelin keräävän jonkin verran suosiota.

Nintendo 64:n ohjain toki totteli aikanaan käskyjä moitteetta, mutta on selvää, että ohjaus on Xbox 360:n ohjaimella sulavampaa. Helpommilla vaikeustasoilla vihollisista ei olekaan mitään vastusta näiden ympärillä piruetteja tekevälle Joanna Darkille. Vaikeustasoon sidottu automaattitähtäys on ennallaan niin ikään helpottamassa rivisolttujen kaatamisessa.

Toki peli tuntuu nykyaikana paikoin kankealta, jo hyppynapin puute voi olla sokki peliä pelaamattomille. Perfect Darkissa on kuitenkin charminsa, ja 800 MS-pisteen hinnallaan se on yksi parhaista diileistä, mitä Live Arcadella on tarjota.

8/10

Kommentit

Käyttäjän Gold kuva
Gold

On se kiva edelleenkin.

Käyttäjän Cannon kuva
Cannon

Loistava porttaus seuraavalle sukupolvelle!

Käyttäjän Merkkis kuva
Merkkis
Käyttäjän Munkk1 kuva
Munkk1

Hyvä portti hyvästä pelistä. Ikä näkyy hiema

Käyttäjän CH-HD kuva
CH-HD

hieno käännös!

Käyttäjän redshift kuva
redshift

Ikä tuntuu pelimekaniikassa mutta hyvä edelleen

Käyttäjän Luffy kuva
Luffy

Mahtava peli ilman nostalgialasejakin