Verkkorintama: PixelJunk Monsters Deluxe / Arvostelut / pelaaja.fi

Verkkorintama: PixelJunk Monsters Deluxe

11.11.2009 // Kirjoittanut: Juha Wakonen
1

Ilmestyessään alun perin PlayStation 3:lle herttainen ja mainiosti toteutettu PixelJunk Monsters sulatti monien arvostelijoiden ja pelaajien kaikenlaista sisäänsä kätkevät sekä paatuneimmatkin kivisydämet. Se kierrätti erinomaisella tavalla perinteistä lauta- ja konsolistrategiapelien lajityyppiä, jossa vihollislaumoja torjutaan rakentamalla taistelukentälle ensin torneja ja antamalla näille sitten erilaisia ominaisuuksia. Maajoukkoja vastaan riittävät pelkät jousimiehet, mutta lentäviä vihulaisia täytyykin jo sitten kurmottaa esimerkiksi konetuliasein tai huomattavasti kekseliäämmillä keinoilla. Yksinkertaisesta perusideastaan huolimatta PixelJunk Monsters onnistui tuomaan pelattavuuteen aina yhtä harvinaista syvyyttä ja todellista tekemisen makua.

PixelJunk Monstersissa ajatuksena on siis suojella haurasta kotikylää hirviölaumojen aaltomaisilta hyökkäyksiltä. Pelaaja itse ohjastaa virtuaalikentillä erikoinen heimonaamio päällään juoksentelevaa Tiki-miestä, joka nikkaroi siellä täällä olevista puista puolustusasemia. Kaadetut viholliset taas tiputtavat kultarahoja, joita keräämällä saa enemmän massia tornien uusien aseiden ja ominaisuuksien hankintaan. PSP:lle ladattava Deluxe-versio sisältää alkuperäisen pelin, sen laajennuksen ja kokonaan uuden saarekkeen. Peliä on muutenkin paranneltu sieltä täältä, vaikka lähtökohtaisesti se on kaikille ensimmäisen version faneille varmasti tuttu.

Pelin pureva vaikeustaso voi kenties verottaa helposti ärsyyntyvien kiinnostusta, mutta PixelJunk Monsters Deluxea voi silti suositella lähes varauksetta kaikille kunnon pulma- ja strategiapeleistä innostuneille. Peli on haastava, ei epäreilu. Värikäs ja persoonallinen toteutus, rytmijalkaa liikuttava musiikki ja viimeistelty pelattavuus tekevät tästä varmasti hintansa arvoisen!

8/10

Kommentit

Käyttäjän Jartza82 kuva
Jartza82