Verkkorintama: PixelJunk Shooter / Arvostelut / pelaaja.fi

Verkkorintama: PixelJunk Shooter

5.01.2010 // Kirjoittanut: Riot
13

Pelaajat saivat päättää PixelJunk-sarjan neljännen pelin nimen, mutta valittu Shooter-lisänimi (ammuskelu) on hieman harhaanjohtava, koska Q-Gamesin luomassa pelissä on paljon muutakin kuin pelkkää ampumista. Tyylikäs, sivustapäin kuvattu peli tuo mieleen legendaarisen Choplifterin. Pelaaja lähtee pelastamaan pienellä ja ketterellä aluksellaan kaivosmiehiä mystisen planeetan luolista.

PixelJunk Shooterin jujuna on näyttävästi ohjelmoitu fluid dynamics eli nestesimulaatio. Luolissa virtaa laavaa, vettä ja myöhemmin öljyä. Pelaaja voi vaikuttaa nesteiden virtauksiin ampumalla luolaston kiviseiniä palasiksi. Virtauksilla on merkitystä – jos pelastettava on laavameren kivipohjan alla, pitää laava jäähdyttää vedellä kiveksi, jonka jälkeen voi räjäyttää tiensä hätää kärsivien kaivosmiesten luokse. Kaikkia ei ole pakko pelastaa, mutta jos tapattaa viisi kaivosmiestä, on operaatio käynnistettävä uudelleen.

Luolista löytyy myös kaasua, joka syttyy palamaan räjähdyksistä, ja kylmemmissä olosuhteissa vesikin jäätyy, jolloin lammikoissa on syytä liikkua ripeästi, ettei jää jumiin. Öljy on oma lukunsa, sillä musta kulta tuhoaa pelaajan aluksen siihen osuessaan. Niinpä aluksen voi varustaa magneettikentällä, joka puskee öljyn pois. Nestekikkailu ei väsytä missään vaiheessa ja visuaalinen toteutus on kaikin puolin hienoa.

Edellä mainittuja elementtejä, portaaleja ja laavaa roiskuvia vihollisia yhdistelemällä on luotu todella viihdyttävä ja loppuun asti uudenlaisia tilanteita tarjoava kokonaisuus. Kun peli rakentuu käytännössä niinkin vanhanaikaisen pelisysteemin kuin sivulle skrollaavaan räiskintäpelin päälle, on täysin asiaankuuluvaa, että jokaisen episodin lopussa odottaa vielä loppupomo. Niiden telominen on kuitenkin kekseliäämpää kuin mitä itse hirviöt ovat.

Kaksinpeli on kiva yllätys ja toimii erinomaisesti. Yksinpelaaminen on edelleen nautittavaa ja hypnoottista, mutta kaverin kanssa pelaaminen on kepeämpää ja hauskempaa, vaikka tehtävä onkin edelleen sama.

Sarjalle ominaiseen tapaan läpipeluuarvoa on paljon ja trophy-haasteetkin on suunniteltu edistämään tätä. Kentät voi läpäistä pelastamatta kaikkia kaivosmiehiä tai löytämättä piilotettuja timantteja, mutta pakkohan ne on kaikki kerätä.

PixelJunk Shooter on sarjan paras peli ja PlayStation Networkin parhaimmistoa. Peli olisi voinut olla hitusen pidempi, mutta jatkoa seuraa varmasti uusien ladattavien kenttien muodossa.

9/10

Kommentit

Käyttäjän Vilppu123 kuva
Vilppu123

Hyvä peli

Käyttäjän nintendo kuva
nintendo

on se kyllä hyvä

Käyttäjän heppu kuva
heppu

hieno. pelatessa aika kuluu, ja 2pelaajaakin!

Käyttäjän SILIK kuva
SILIK
Käyttäjän NoeinJ kuva
NoeinJ

Yksi parhaimpia ladattavia pelejä.

Käyttäjän Afratts kuva
Afratts

kaksin peli on hyvä :)

Käyttäjän Jartza82 kuva
Jartza82
Käyttäjän RacerBest kuva
RacerBest

Todella hyvä.

Käyttäjän VILLE_K kuva
VILLE_K

hieno on

Käyttäjän Dongshan kuva
Dongshan

Todella maukas luolaräiske.

Nostoja