Verkkorintama: Puzzle Quest 2 / Arvostelut / pelaaja.fi

Verkkorintama: Puzzle Quest 2

11.08.2010 // Kirjoittanut: Matias Kainulainen
0

D3 Interactiven vuonna 2007 ilmestynyt, onnistuneesti roolipelielementtejä perinteiseen puzzlepelaamiseen sekoittanut Puzzle Quest sai Galactrix-spinoffin jälkeen vihdoin kunnollisen jatko-osan, kun kakkososa saapui ladattavaksi kesän aikana.

Tällä kertaa painotus on entistä enemmän roolipelielementeissä, ja tarinatilaa onkin parannettu huimasti edellisosaan nähden. Karttaruudun sijaan upeaan piirrostyyliin tehdyissä kaupungeissa ja luolastoissa liikutaan ruudusta toiseen hiukan ensimmäisten Diablojen henkeen yläviistosta kuvakulmasta. Ruuduilla liikkuminen on tosin erittäin rajoitettua ja NPC-hahmoja tulee vastaan melko harvoin vihollisia lukuun ottamatta. Kaupungeissa voi päivittää varusteitaan ja tehdä muutamia sivutehtäviä. Paikasta toiseen pääsee liikkumaan nopeasti kätevän pikamatkustusjärjestelmän avulla.

Vihollishahmoja kuten örkkejä ja peikkoja vastaan käytävät taistelut ovat likimain ennallaan. Sarjan tuttu, Bejeweled-kloonimainen eriväristen pallukoiden yhdistäminen on kuitenkin edelleen varsin mukavaa viihdettä, joskin pitkissä sessioissa toiminta alkaa hiukan puuduttaa. Taikojen ja pääkallojen yhdistämisen lisäksi kakkososaan on lisätty käyttöön varsin tehokkaat aseet, joita voi käyttää kerättyään tarpeeksi nyrkkisymbolein merkittyjä action pointeja taistelun aikana. Näin ollen taistelut nopeutuvat hiukan, kun hyökkäysmahdollisuuksia on aiempaa enemmän. Tekoäly tarjoaa onneksi edelleenkin mukavasti haastetta jo normaalilla vaikeustasollakin.

Tarinamoodiin on ympätty mukaan myös useita minipelejä, jotka muuttavat hiukan tuttua kaavaa. Esimerkiksi lukkoja avatessa täytyy yhdistellä ovisymboleja ja arkkuja saalistettaessa taas kolikoita sekä arvoesineitä samalla kun vuoroja on rajattu määrä käytössä.

Puzzle Quest 2 on erittäin koukuttava puzzlepeli, jossa yksinkertainen pelimekaniikka ja roolipelielementit ovat lähes täydellisessä harmoniassa. Kyseessä onkin ehdoton pakkohankinta puzzlepelien ystäville, varsinkin jos ykkösosa jäi syystä tai toisesta väliin.

9/10