Verkkorintama: R-Type Dimensions / Arvostelut / pelaaja.fi

Verkkorintama: R-Type Dimensions

14.06.2010 // Kirjoittanut: finngamer
1

Alkuperäiset R-Typet olivat kovia kuin kivet. Suurin kiitos tästä kuuluu sille, ettet kuollessa vain menetä alusta ja aloita uudella suoraan lennosta, vaan peli keskeytyy ja aloitat edellisestä tarkistuspisteestä. Näin ollen jokainen kohta ja jokainen pomo on pakko onnistua läpäisemään yhdellä elämällä, eli käytännössä täydellisellä pelillä. Lisäkrediittien syöttökään ei siis auta.

Kaksi ensimmäistä ja legendaarisinta R-Typeä sisältävä R-Type Dimensions ymmärtää nykypelaajien ahdingon, ja kolikkopelille täysin uskollisen pelityylin lisäksi valittavana on myös Infinite Mode, jossa peliä voi jatkaa suoraan siitä mihin jäi. Näin kuka tahansa pääsee näkemään kentät loppuun.

Ja hyvä niin, sillä näkemistä on. Alkuperäisten grafiikoiden lisäksi peliin voi vaihtaa myös uutuuttaan kiiltävät kolmiulotteiset visuaalit. Klassiset pomovastustajat näyttävät tutuilta uusillakin ulkokuorilla, ja erot pääsee näkemään reaaliajassa: vanhan ja uuden mallin välillä voi vaihtaa kesken pelin nappia painamalla. Pelattavuuteen ei ole kajottu, vaan Bydo-imperiumia kaadetaan edelleen taktikoiden Force-apualuksella, sarjan merkittävimmällä keksinnöllä. Sivuttain vierivät, hidastempoiset R-Typet ovat aina olleet omalaatuisia räiskintöjä, eivätkä siksi suoraan vetoa kaikkiin lajityypin faneihin.

R-Type Dimensions on mallikas palanen räiskintähistoriaa. Se sekä kunnioittaa alkuperäisiä klassikoita että myös tarjoaa uutta janoaville mahdollisuuden nauttia peleistä.

7/10

Kommentit

Käyttäjän redshift kuva
redshift

Hyvää mättöä edelleen. Liian kallis.