Verkkorintama: Rag Doll Kung-Fu: Fists of Plastic / Arvostelut / pelaaja.fi

Verkkorintama: Rag Doll Kung-Fu: Fists of Plastic

14.06.2010 // Kirjoittanut: Ville Arvekari
10

Rag Doll Kung-Fu on alkujaan Media Moleculen perustajajäseniin lukeutuvan Mark Healeyn hengentuote, joka syntyi miehen työskennellessä vielä Lionhead Studiosilla. Kyseessä on hulppea pc-tappelupeli, jossa ohjataan räsynukkeja raahaamalla näitä eri ruumiinosista. Monet olivatkin innoissaan, kun PSN:n kerrottiin saavan pelistä oman versionsa.

Tarsier Studiosin kehittämä Rag Doll Kung-Fu: Fists of Plastic pohjautuu Healeyn alkuperäisideaan, mutta konseptia on yksinkertaistettu roimasti. Hahmoissa on yhä räsynukkemaisia elementtejä, mutta liikkuminen ja tappeleminen tapahtuvat perinteisin keinoin. Kontrollit itsessään toimivat hauskasti Sixaxista hyödyntävien liikkeentunnistusliikkeiden ansiosta, mutta pelillinen sisältö jää puolitiehen.

Fists of Plasticin tappelut ovat hyvin yksinkertaisia, eivätkä ne tarjoa mainiosta fysiikanmallinnuksestaan huolimatta juurikaan syvyyttä. Harvalukuiset parannus- ja erikoisliikkeet tuovat kuvioihin taktikointielementtejä, mutta hyvin vähäisiä sellaisia. Siksi tavanomaisempi mättäminen ei iske alkuunkaan.

Muut pelimuodot yrittävät nostaa Rag Doll Kung-Fun harmaasta keskimassasta, mutta King of the Hill sekä kalojen kuljetukseen keskittyvä Capture the Fish ovat täysin nähtyjä muutaman pelikerran jälkeen. Parhaat hupailutunnelmat saadaan irti paikoitellen jopa hektiseksi yltyvästä polttopallosta, jossa pyritään mätkimään sinistä palloa kohti muita taistelijoita, joutumatta itse rivakasti pomppivan ilmestyksen kohteeksi.

Koska viihtyminen Rag Doll Kung-Fun parissa edellyttää neljää samanaikaista pelaajaa, tuntuu verkkopelin puuttuminen suorastaan kummeksuttavalta. Toisaalta verkonkin kera peli olisi parhaimmillaan vain pienissä erissä nautittuna.

5/10

Kommentit

Käyttäjän Ruucsa kuva
Ruucsa

5 min nähty.

Käyttäjän JuzzTo kuva
JuzzTo

Sain ilmaiseksi Jenkkistoresta, mutta siltikin meh

Käyttäjän Andzerx kuva
Andzerx

aika tylsä

Käyttäjän The_pro_gamer kuva
The_pro_gamer

Komppaan Juustoo

Käyttäjän redshift kuva
redshift

Säälittävää roskaa.

Käyttäjän SILIK kuva
SILIK
Käyttäjän sandr0 kuva
sandr0
Käyttäjän zeezar kuva
zeezar

Kahdestaan hauska!

Käyttäjän OsamaOy kuva
OsamaOy
Käyttäjän Halvar kuva
Halvar