Verkkorintama: Raskulls / Arvostelut / pelaaja.fi

Verkkorintama: Raskulls

11.02.2011 // Kirjoittanut: Johannes Valkola
3

Pelkästään Xbox 360:n nettikauppaan julkaistu Raskulls vaikuttaa aluksi mielenkiintoiselta ja omaperäiseltä peliltä. Se on kaksiulotteinen tasohyppelypeli, jossa vauhdikkaaseen pelaamiseen oman lisävärinsä tuovat ongelmanratkonta ja kilpaileminen joko aikaa tai vastustajia vastaan. Hyvästä yrityksestä huolimatta peli ei kuitenkaan pysty tarjoamaan mielenkiintoa kauaskantoisesti herättävää sisältöä.

Pelaaja ohjaa sarjakuvamaista hahmoa, joka juoksee ja pomppii sivuttain värikkäässä pelimaailmassa. Liikkeessä tulee hävittää esteitä eli tulittaa lyhyenkantaman salamalla palikoita. Väreihin jaetut palikat tuhoavat mukanaan kaikki samanväriset palikat, jolloin niiden päällä olevat palikat tippuvat alas. Esteiden välistä saatavat erikoisesineet ja turbonopeus vauhdittavat etenemistä entisestään.

Kentät ovat lyhyitä ja hektisiä rykäyksiä, jolloin pelaaminen usein äityy tiukaksi sekuntitaisteluksi. Vaikeustaso onkin melko korkealla. Valitettavasti kenttäsuunnittelu on osaltaan yllätyksetöntä ja toistaa itseään liiaksi. Pelattavuus ei myöskään kehity toivotulla tavalla ja ohjattavuudesta puuttuu hienovaraisuus. Raskulls on kovin yksinkertainen peli.

Vauhtia voi lisäksi hakea netistä, jolloin kisataan korkeintaan kolmea pelaajaa vastaan. Samat ongelmat kuitenkin vaivaavat Raskullsia myös verkossa. Kun pelaaminen tuntuu harvoin erityisen hauskalta, painuu peli kertakäyttöiseksi kokonaisuudeksi.

Nopeasti unohtuva Raskulls on keskinkertainen peli, josta saa irti muutaman kohtuullisesti viihdyttävän tunnin.

5/10

Kommentit

Käyttäjän detonatorFIN kuva
detonatorFIN

Ihan ok peli, mutta pelaaminen loppuu kesken.

Käyttäjän NoeinJ kuva
NoeinJ

Porukassa oikein hyvää viihdettä.

Käyttäjän JaniFromHell kuva
JaniFromHell

Ihan OK, mutta LIVEssä tosi vähän pelaajia.