Verkkorintama: Rock N’ Roll Climber / Arvostelut / pelaaja.fi

Verkkorintama: Rock N’ Roll Climber

5.01.2010 // Kirjoittanut: Ville Arvekari
0

Wiin tasapainolaudalle on yritetty keksiä jo monenmoista käyttöä Wii Fit -pelien ulkopuolella, mutta ei järin ikimuistoisin tuloksin. Rokkaavaan vuorikiipeilyyn keskittyvä Rock N’ Roll Climber ainakin kuulostaa peliltä, josta irtoaisi enemmän hupia laudan kera kuin ilman, mutta totuus on jälleen tarua ihmeellisempää.

Pelaajalla on kontrolli kiipeilijän raajoihin, joista jalkoja ohjataan tasapainolaudalla. Oikeaa jalkaa nostetaan viemällä paino laudalla vasemmalle sekä tietenkin päinvastoin. Jotta kintun saa tukevasti korkeammalle jalansijalle, on laudalla nojauduttava vielä eteenpäin pystyäkseen tähtäämään tarjolla olevien vaihtoehtojen välillä, kunnes paino tasataan laudan molemmille puolille. Kuulostaa suhteellisen loogiselta, mutta koiven oikeaan paikkaan saaminen vaatii yllättävän paljon harjoitusta.

Käsiä liikutetaan sen sijaan ohjaimella ja Nunchukilla heiluttelemalla, mikä toimii selkeästi tarkemmin. Räsynukkemaisen hahmon kontrollointi onkin huomattavasti nautittavampaa jätettäessä lauta pois kuviosta, jolloin myös jalat toimivat omilla näppäimillään.

Haasteensa Rock N’ Roll Climber saa aikarajoista ja erilaisista jalansijoista, joista osa esimerkiksi murenee ensikosketuksen jälkeen tai jotka ovat niin liukkaita, että ote lipeää, elleivät muut raajat ole tukevasti kiinnitettynä seinämään. Mielenkiinto kuitenkin lopahtaa nopeasti, kun pelin haasteista suurin, eli kontrollien täydellinen hallinta, on opittu.

Ja se rokkaava osuus? Kun vuori on kaiken hiljaisuuden keskellä valloitettu, odottaa huipulla sähkökitara, jolla päähahmo soittelee parisen sekuntia.

4/10

Nostoja