Verkkorintama: Sam & Max: Beyond Time and Space / Arvostelut / pelaaja.fi

Verkkorintama: Sam & Max: Beyond Time and Space

4.12.2009 // Kirjoittanut: Ville Arvekari
0

Steve Purcellin riemastuttava dekkariduo Sam & Max valtaa Xbox Live Arcaden jo toistamiseen. Vuorossa on Telltale Gamesin episodimaisen seikkailusarjan toinen tuotantokausi, jolla hullunkuriset kommellukset ja tapaukset pääsevät aivan uusiin sfääreihin.

Beyond Time and Space -lisänimen saanut tuotantokausi kattaa tällä kertaa viisi episodia, jotka vievät sankarimme muun muassa Pohjoisnavan kylmyydestä Pääsiäissaarten ja Helvetin helleaaltoihin. Kauden pääasiallisena teemana ovat nimen mukaisesti myös aikamatat ja kaikenkarvaiset ulottuvuusportit, jotka kuljettavat kaksikon toinen toistaan kummallisempiin tilanteisiin.

Osoita ja klikkaa -kaavan seikkailupelinä mukana on runsaasti sarjakuvamaisella logiikalla toimivia pulmatilanteita, joiden taso vaihtelee laidasta laitaan. Vaikeimmissa tapauksissa pelialueita on tongittava äärimmäisen tarkkaan, ellei halua turvautua pelin sisäiseen vinkkijärjestelmään, jota voidaan säätää oman maun mukaan. Siksi onkin mukavaa, että kehissä on ensimmäistä kautta vaihtelevammat ympäristöt ja kiitettävästi uusia hahmoja hauskuuttamassa pulmanratkontaa.

Sam & Max: Beyond Time and Space on kokonaisuutena ensimmäistä kautta hiotumpi ja yhtenäisempi pelikokonaisuus, josta riittää tahkottavaa lukuisiksi tunneiksi vanhan kaavan seikkailupelien ystäville.

8/10

Nostoja