Verkkorintama: Scrap Metal / Arvostelut / pelaaja.fi

Verkkorintama: Scrap Metal

1.04.2010 // Kirjoittanut: marika_pelaaja
0

Kyseessä on yläkulmasta kuvattu, miniatyyrikaarojen kilpa-ajo. Ivan ”Ironman” Stewart’s Super Off Road aloitti sen pelihalleissa, mutta lajityyppi hioutui huippuunsa vasta kotikoneilla, ja lajin valtikkaa jäi pitämään Death Rally, joka oli samalla suomalaisen Remedyn ensituotos. Peli toi klassisesta Badlandsista mukaan ammuskelua ja muuta keljuilua.

XBLA:sta ladattava Scrap Metal yrittää kaikkensa, mutta siitä ei ole vanhan mestarin manttelinperijäksi. Kaahailun kohtaloksi koituu tekijöiden itseluottamuksen puute. Peruskisailua on liian vähän ja tilalla on ties minkälaisia haasteita. Ei silti, etteivätkö romuralli ja muut tilat olisi hauskoja, mutta soppa on liian sakeaa. Erikoisempien kenttien soisi olevan vähän harvemmassa.

Parasta pelissä on kilpakumppanien romuttaminen erilaisilla autoilla, ja voittaa voi usein pelkkiä rumia konsteja käyttäen. Radalta autonrämät joutavat pelaajan omistamalle romuttamolle, mutta tekemällä niihin pientä pintaremonttia ja esimerkiksi moottorin ja aseiden päivitystä, niin romurauta rullaa taas. Jokaisella autolla on niin ikään oma aseensa, joten keräily koukuttaa. Ajo-ominaisuuksissa on myös huimia eroja – alun koslilla köröttäminen on yhtä painajaista, vaikka miten ostaisi uusia osia.

Moninpeliä ei myöskään sovi unohtaa. Samalla koneella ja ruudulla voi riehua jopa neljä moottoripäätä. Rattoisaa on rallata Livessäkin, ja sieltä seuraa saakin hetkessä. Scrap Metal olisi huippu, jos sisältöä olisi hippusen vähemmän. Parhaisiin puoliin keskittymisen myötä myös hinnan saisi varmaan hilattua houkuttelevammaksi.

6/10