Verkkorintama: Serious Sam HD: The First Encounter / Arvostelut / pelaaja.fi

Verkkorintama: Serious Sam HD: The First Encounter

4.03.2010 // Kirjoittanut: Eemeli Rekunen
4

Totisen Samulin seikkailuista nautittiin ensimmäisen kerran kymmenisen vuotta sitten pc:llä. Peliä pidettiin tuolloin mediassa yllättävän hyvänä tekeleenä. Se ei ottanut itseään kovin vakavasti, mutta tekniikka ja räiskintä toimivat siinä aina loistavasti.

Serious Sam on palannut, ja tällä kertaa HD:nä. Pommikätiset päättömät friikit ja muut omalaatuiset viholliset hyökkäävät laumoissa kimppuun Live Arcadessa. Vihollisten ylivoima on koko ajan murskaavaa, ja erityisesti räjähtävät viholliset aiheuttavat päänvaivaa. Vaikka tallentaa voi aina kun huvittaa, joutuu pelin kanssa silti kiristelemään hampaitaan tarpeeksi.

Pelin kontrollit ja tuntuma tarjoavat aikamatkan kymmenen vuoden päähän, jolloin fps-peleissä vielä juostiin satasen maailmanennätystä non-stoppina. Refleksit täytyy hioa taas huippuunsa, jotta haulikolla saa siinä vauhdissa ammuttua neljä pääosumaa kahdessa sekunnissa, eikä tämäkään aina riitä, kun viholliset käyvät rymisten kimppuun.

Nykypäivän fps:ään tottuneilla on varmasti vaikeuksia saada otetta Samulin äärimmäisen nopeista liikkeistä, joten ummikoiden kannattanee ladata vain Call of Duty Classicia Livestä.

Kokeneemmille räiskijöille Serious Sam tarjoaa mukavaa nostalgian makuista toimintaa, sekä yksin että yhteistyönä. Tappomatsaus jaetulla ruudulla tai verkossa olisi varmasti toiminut äärimmäisen mahtavasti, ja sen puute onkin Serious Samin isoin yksittäinen miinus, josta joudun rokottamaan pisteitä. Kunnon ympyräjuoksu olisi kyllä tehnyt gutaa CoDien ja Halojen hitaamman sodankäynnin lomassa.

6/10

Kommentit

Käyttäjän Bilehile-pelaaja kuva
Bilehile-pelaaja

Serious Samit aina koukuttaa. Demo ---->

Käyttäjän j-urski kuva
j-urski

Njäääh......

Käyttäjän PELIMIES1983 kuva
PELIMIES1983
Käyttäjän CH-HD kuva
CH-HD

upea graffa, mutta no split-screen : (