Verkkorintama: The Misadventures of P. B. Winterbottom / Arvostelut / pelaaja.fi

Verkkorintama: The Misadventures of P. B. Winterbottom

7.05.2010 // Kirjoittanut: marika_pelaaja
3

Herkullisia piirakoita varastava gentlemanni P. B. Winterbottom sopisi Monty Pythonin Lentävään sirkukseen kuin leivonnainen naamaan. Äärettömän kekseliään absurdin pulmapelin sankariksi silinterihattuinen viiksiniekka sopii yhtä hyvin.

Narkomaniaa muistuttavan piirashimo ei ole hyvästä. Winterbottom päätyy hämärään välitilaan, jossa aika heittää volttia ja näkymät ovat kuin kovan luokan sokerihumalassa.

Winterbottom kykenee ottamaan kopion, tai kentästä riippuen useita kopioita, itsestään ja nauhoittamaan näin omia tekojaan. Play-nappia ei ole eikä pausea, vaan teot toistuvat loputtomasti, kunnes nämä poistaa kokonaan. Omia kopioita voi myös lyödä, jolloin Winterbottom-kloonit saavat ilmaa alleen.

Kekseliäisyyden puutteesta peliä ei voi syyttää, mutta mahtavan siitä tekee viimeiseen asti hiottu pelattavuus. Monimutkaiselta kuulostavaa kloonausta on helppo käyttää. Kentät ovat jännittäviä ja vaihtelevia, ja myös vaikeustaso on kohdallaan. Pulmapelien ystävää todella hellitään.

Komean kakun koristelee ajan hermolla oleva visuaalinen tyyli – onhan vintage-muoti vaatteissa tällä hetkellä très chic. Viime vuosisadan alun elokuvien mustavalkoinen tyyli ja timburtonmaiset muodot eivät toki iske kaikkiin, joten kannattaa katsoa demo ennen ostopäätöstä.

Kehutun Braidin tekijät ovat iskeneet kultakimpaleeseen hoksatessaan ottaa kalifornialaisen koulun peliprojektin hoivaansa. The Misadventures of P. B. Winterbottom on kevään Xbox Live Arcade tarjonnan makeimpia herkkuja.

9/10

Kommentit

Käyttäjän Oce-ot kuva
Oce-ot

Loistava puzzleilu

Käyttäjän Turbulenssi kuva
Turbulenssi

Loisto puzzle

Käyttäjän JaniFromHell kuva
JaniFromHell