Verkkorintama: The Secret of Monkey Island: Special Edition / Arvostelut / pelaaja.fi

Verkkorintama: The Secret of Monkey Island: Special Edition

14.06.2010 // Kirjoittanut: Ville Arvekari
25

The Secret of Monkey Island on palannut lähes 20 vuotta alkuperäisen julkaisunsa jälkeen. LucasArtsin kiistaton pc-klassikkoseikkailu on vieläpä päivitetty erittäin uskollisesti HD-aikakauteen.

Uuden ilmeen, uusitun musiikin ja laadukkaan ääninäyttelyn alta paistaa se sama legendaarinen seikkailu, joka 1990-luvulla valloitti pelaajien mielikuvitukset elämää suuremmalla merirosvotarinallaan. Kun heiveröinen Guybrush Threepwood kertoo ensiesittelyssään haluavansa ihka oikeaksi piraatiksi, suupielille muodustuu väkisinkin pieni virne.

Toteuttaessaan merirosvounelmaansa Guybrush tutustuu elämänsä rakkauteen, kuvernööri Elaine Marleyhyn. Pahaksi onneksi neitokaisen entistä kosijaa, merirosvokapteeni LeChuckia, ei hidasta edes kuolema, vaan mies palaa kummituksena kidnappaamaan Elainen kaukaisen apinasaaren kätköihin.

Guybrush luonnollisesti suunnittelee pelastustretkeä ja pääsee kuin pääsekin matkaan lukuisten kommellusten kautta. Monkey Island on yksi humoristisimpia pelejä kautta aikain, ja sen vitsit, värikkäät hahmot, lukuisat juonenkäänteet ja hullunkuriset pulmatilanteet jaksavat yhä naurattaa.

The Secret of Monkey Island: Special Edition toimii alkuperäisen version tavoin – onhan se rakennettu täysin vanhan version päälle. Pelin ilmettä voi jopa vaihtaa lennossa uuden sekä vanhan välillä, ja transformaatio hämmästyttää kerta toisensa jälkeen.

Osoita- ja klikkaa -kaavaa on hieman päivitetty Xbox 360:n ohjaimella toimivammaksi, esimerkiksi erilaiset komennot ja tavarat on piilotettu ruudun alalaidasta omiin valikkoihinsa. Komennoille on myös omat näppärät pikanäppäimensä ristiohjaimessa, mikä vaatii hitusen totuttelua. Hiirtä tulee harvemmin ikävä.

Vanhat konkarit pystynevät pelaamaan erikoisversion läpi ulkomuistista nostalgian kyynel silmässä, mutta uudet pelaajat voivat kokea alueiden tutkimiseen ja tavaroiden keräämiseen keskittyvät pulmat hankaliksi. Mikäli välttämättä haluaa pilata puolet pelin huvista, uusi vinkkijärjestelmä paljastaa asteittain, mitä seuraavaksi olisi syytä tehdä.

The Secret of Monkey Island: Special Edition on LucasArtsilta kulttuuriteko, jota yhdenkään hyvien tarinoiden ja hyvien pelien ystävän ei pidä missään nimessä jättää väliin.

9/10

Kommentit

Käyttäjän Oce-ot kuva
Oce-ot

Helvetin hyvin onnistunut remake

Käyttäjän NoeinJ kuva
NoeinJ

Loistava.

Käyttäjän Airus kuva
Airus

Tulis jo pleikalle tämäkin..

Käyttäjän John_Rambo kuva
John_Rambo

Hauska ja viihdyttävä.

Käyttäjän Oste_ kuva
Oste_

Aukko omasta sivistyksestä täytetty

Käyttäjän El Ciervo kuva
El Ciervo

Klassikkohan tämä on.

Käyttäjän VILLE_K kuva
VILLE_K

Hienosti teräväpiirtoon käännetty

Käyttäjän Newfriikki577 kuva
Newfriikki577

Kokemisen arvoinen

Käyttäjän Shagrat kuva
Shagrat

Huumoria ainakin löytyy :D

Käyttäjän KORN kuva
KORN

kaikki kohdallaan