Verkkorintama: Toy Soldiers / Arvostelut / pelaaja.fi

Verkkorintama: Toy Soldiers

1.04.2010 // Kirjoittanut: Juha Wakonen
3

Toy Soldiers tuo elävästi mieleen lapsuuden suuret hiekkalaatikot, joilla pitkinä kesäpäivinä käytiin ystävien kesken muovisotamiesten taisteluita aina siihen asti, kunnes äiti ilmoitti ruuan olevan valmista. Peli iskee näin varmasti suoraan monien entisten leikkikenttäkenraalien nostalgiahermoon. Meille muille se tarjoaa vähintäänkin hyvin tehtyä ja yllättävän koukuttaa peliviihdettä.

Leluestetiikkaa imitoivan ja visuaalisesti näyttävän sapluunansa alla Toy Soldiers on perinteinen tower defense lajityypin pieni suuri edustaja, joka ei edes yritä keksiä genrensä elkeitä uudelleen. Tehtävän alussa rintamalinjoja ruuditetaan ensin sijoittelemalla taistelukentälle enemmän tai vähemmän ensimmäisestä maailmansodasta tuttuja sotilasyksikköjä. Vihollisen joukkoja voi kurmottaa esimerkiksi kemiallisilla aseilla, kranaatinheittimillä, tykistöllä ja konekivääritorneilla. Taistelun tiimellyksessä pelaaja voi helposti napata minkä tahansa yksikön omaan hallintaansa ja varmistaa näin, että hommat tulevat hoidetuiksi. Kaatuneista vihollisista saa pisteitä, joilla voi korjata ja päivittää yksiköitä sekä ostaa tietysti uusia. Tarkoituksena pelissä on yksinkertaisesti puolustaa omaa tukikohtaansa, joka on taistelukentällä seisova suuri lelulaatikko.

Toy Soldiers sisältää runsaasti pelattavaa. Tehtävät eivät yksinään ole pitkiä, mutta puolustussodankäyntiin palaa tasaisin väliajoin kun ylimääräistä aikaa jostain vain liikenee. Hyvistä ominaisuuksistaan huolimatta peli vinksahtaa silloin tällöin toistamaan oman lajityyppinsä turhauttavia ominaisuuksia, kuten toisten yksikköjen ärsyttävää ylivoimaisuutta suhteessa muihin. Muutamat kauneusvirheet eivät Toy Soldiersia vielä pahenna, ja se on ehdottomasti tutustumisen arvoinen peli.

7/10

Kommentit

Käyttäjän Luffy kuva
Luffy

Hauska ja pitkäkestoinen!

Käyttäjän Xbotti kuva
Xbotti

Pitkäikänen ja hauska split-screeninä

Käyttäjän Makkelo kuva
Makkelo

mukava peli

Nostoja