Verkkorintama: Watchmen: The End is Nigh / Arvostelut / pelaaja.fi

Verkkorintama: Watchmen: The End is Nigh

14.06.2010 // Kirjoittanut: Janne Pyykkönen
1

Alan Moore on kuuluisa siitä, ettei hän arvosta sarjakuvistaan tehtyjä elokuvia. Happo- ja okkultismiseikkailuista kuuluisa britti sanoutui jo täysin irti League of Extraordinary Gentlemen- ja From Hell -filmatisoinneista, eikä Watchmen-elokuvan krediiteissä nähdä hänen nimeään. Jos Moore on tietoinen Watchmen: The End Is Nigh -pelistä, hän manaa varmasti kaaoksen jumalten kirousta pelistä vastaavan Deadline-studion niskaan. Ja ihan syystä.
Peliin yhdistetään Watchmen-sarjakuvan editoineen Len Weinin ja sen piirtäneen Dave Gibbonsin nimi, mutta se ampuu silti täysin ohi maalin. 12-osainen Watchmen-sarjakuva purki 1980-luvulla supersankarisarjakuvien kliseitä ja käynnisti vahingossa uuden ja synkän kauden sarjakuvien historiassa. Esimerkiksi Batmanin nykyinen Yön Ritari -synkistely on juuri Watchmenin peruja. Peli tekee puolestaan juuri sitä, mille Watchmen-sarjakuva nauroi. Sarjiksen sankarit ovat elämän kolhimia häviäjiä, jotka pukeutuvat hassuihin asuihin ja pahoinpitelevät ihmisiä. Pelillä on yksinkertaisempi sanoma: ”Voi hitsinpimpula, kun Rorscach on siisti jätkä.” Pelihahmot laukovat lisäksi repliikkejä, jotka olisi voinut kirjoittaa itse Moore, jos hän olisi 15-vuotias Watchmen-fani.
The End is Nigh on 3d-valeasuun puettu Double Dragon- ja Streets of Rage -klooni, jossa hakataan liian monta yksinkertaisella tekoälyllä siunattua katujengiläistä. Kaksinpeliksi sovitetussa pelissä ”sankarit” Night Owl ja Rorschach ovat näköisiään, tahatonta huumoria riittää ja muutamat liikkeistä ovat viihdyttävän brutaaleja. Kentät ovat puolestaan äärettömän tylsiä, pimeitä ja venytettyjä, ja joka kortteliin mahtuu sata apinan raivolla hyökkäävää kriminaalia. Taistelujen ainoa haaste on siinä, että muutamat vihollisista lyövät kovaa. Mukana on vieläpä haukottava pomotaistelu, joka hyödyntää ajan kalvamaa ”hakkaa pomo samalla tavalla neljään kertaan” -mekaniikkaa.
Hienoa Watchmenissa on se, että se on episodeittain ja digitaalisesti jaeltava lisenssipeli. Niinpä sen ostamaan hairahtuneet voivat ottaa vahingon takaisin ja välttää toista episodia.

4/10

Kommentit

Käyttäjän zamanlee kuva
zamanlee

pelkkää hakkaamista

Nostoja