Warface Xbox 360 Edition / Arvostelut / pelaaja.fi

Warface Xbox 360 Edition

30.04.2014 // Kirjoittanut: Jukka Moilanen
0

Viime vuonna pc:lle julkaistu ilmaisräiskintä Warface raivasi tiensä myös Xbox 360 -pelaajien käsiin. Konsoliyleisön kannalta julkaisu on kiinnostava, sillä ilmaiseksi pelattavia räiskintäpelejä on toistaiseksi tavattu tarjota lähinnä pc-pelaajille. Ja kun ilmaiseksi tarjotaan, niin kukapa sitä kieltäytyisi?

Pc:llä Warfacea pelanneille Xbox 360 -versio on lähes identtinen kokemus. Konsoliversio erottuu tosin edukseen pikaisesti, sillä täysin turhan Gface-alustan sijaan Warface pyörii omassa sovelluksessaan. Grafiikassaan Xbox 360:n Warface jää kuitenkin pc-version jälkeen.

Warface on melko suoraviivaista verkkoräiskintää. Pelaajat voivat valita hahmonsa varustelun neljästä hahmoluokasta, mutta esimerkiksi tarkka-ampujan ja lääkintämiehen erot perustuvat lähinnä aseistukseen; haulikko on tehokas läheltä, kivääri kaukaa. Varsinainen toiminta on persoonatonta ja varsinkin konsoliohjaimella kovin kömpelön tuntuista. Omaperäisimmät Warfacen ominaisuudet ovat pelikaverin nostaminen korkeiden esteiden päälle ja höperön näköinen liukuminen.

Yhteistyöpelitila on Warfacen heikompi puoli. Tekoälyviholliset ovat lähinnä juoksentelevia maalitauluja, joiden ampumisen ohella ”tehtävät” koostuvat lähinnä napin painamisesta osoitetussa paikassa.

Warface on sentään ilmainen, joten kokeilu ei maksa kuin aikaa. Rahaakin peliin voi toki upottaa, jos on valmis maksamaan aseista ja varusteista, joiden kappalehinnat nousevat enimmillään reiluun kymmeneen euroon. Samalla rahalla saa tosin jo laadukasta räiskintää.

4/10
Jukka Moilanen

4/10

Kehittäjä: 
Crytek
Julkaisija: 
Microsoft Studios
Peligenre: 
verkkoräiskintä
Julkaisualustat: 
Kotikonsolit, Microsoft Xbox 360, Konsolien verkkokaupat, Microsoft Xbox Live
Pegi-ikärajat: 
K-16
Pegi-merkinnät: 
Kiroilu, Väkivalta, Online

Nostoja