Warhammer Quest / Arvostelut / pelaaja.fi

Warhammer Quest

4.07.2013 // Kirjoittanut: Miika Huttunen
0

Taktista fantasiaa Games Workshopin tyyliin

Games Workshopin Hero Quest -lautapelin modernisoitu versio Warhammer Quest on kääntynyt nyt myös mobiilimuotoon. Kyseessä on fantasia-aiheinen luolastorymistely, jossa pelaajan ohjaama neljän sankarin joukko suorittaa tehtäviä ja lahtaa hirviöitä satunnaisesti luoduissa luolastoissa aarteita ja parempia varusteita keräten.

Käytettävissä on neljä eri sankaria, jotka ovat Warhammer-maailman versioita velhosta, jousiampujasta, barbaarista ja soturista. Jokaisella hahmolla on tietenkin omat kykynsä, heikkoutensa ja vahvuutensa, ja ne kehittyvät kokemustasojen karttuessa. Lisäksi on mahdollisuus ostaa kolme erillistä, pykälän erikoisempaa sankaria. Perussankareilla kuitenkin pärjää vallan hyvin.

Luolastot muodostuvat satunnaisesti luoduista huoneista, jotka saattavat sisältää hirviöitä tai jonkin erikoistapahtuman. Ohjaus on helppoa, ja ruutua naputtelemalla sekä hyökkääminen että liikuttelu hoituu juohevasti, joskin taisteluiden ulkopuolella liikkuminen on hieman liian hidasta. Tavaroiden ja varusteiden hallintaan päästään kääntämällä pelilaite pystyasentoon, mikä on hieman kömpelö tapa hoitaa asia.

Peli on varsin haastava, ja etenkin lautapelin veteraaneille se harmittavasti pitää pelimekaniikan ja noppien heitot piilossa. Niinpä moni asia on aluksi epäselvää, kun pelimekaniikan salat aukeavat vain pelaamalla ja kokeilemalla.

Ulkoisesti peli on todella komea, etenkin iPadilla, mikä näkyy niin luolastoissa kuin niiden ulkopuolellakin. Pelattavaa riittää, ja peliin jo myös julkaistu maksullinen laajennus, joka lisää peliin skaven-rottamiehet luolineen. Kaikkiaan kyseessä on laadukas, mutta myös tavallista kalliimpi taktinen seikkailu, joka on myös kiitettävän uskollinen lähdemateriaalilleen.

8/10

Kehittäjä: 
Rodeo Games
Julkaisija: 
Rodeo Games
Peligenre: 
Seikkailuroolipeli
Julkaisualustat: 
Apple iPhone
Pegi-ikärajat: 
K-12
Pegi-merkinnät: 
Kauhu, Väkivalta

Nostoja