Kosketusnäytöltä tietokoneelle

Warhammer Quest on Games Workshopin legendaarisen Hero Quest -lautapelin modernisoitu versio, josta julkaistiin viime vuonna digitaalinen versio tableteille. Se oli erittäin uskollinen lautapelille niin hyvässä kuin pahassakin, joista jälkimmäinen tarkoitti lähinnä pelimekaniikan piilottamista tapahtumien taakse. Pelaajan arviossa kokonaisuus sai tästä huolimatta arvosanan 8/10. Nyt peli on kääntynyt myös tietokonemuotoon. Kuinka siirtymä kosketusnäytöltä hiirelle ja näppäimistölle on sujunut?

Peli on fantasia-aiheinen luolarymistely, jossa neljän sankarin joukko koluaa läpi satunnaisesti luotuja luolastoja tehtäviä suorittaen, hirviöitä lahdaten ja aarteita keräten. Hahmoja valmistetaan kohtaamaan yhtä pahempia vastuksia kehittämällä kokemustasoja, niiden tuomia erikoiskykyjä ja parempia varusteita. Vuoropohjaisen pelin keskiössä ovat luonnollisesti taistelut, joissa eri hahmojen kykyjen hyödyntäminen on tärkeää.

Tietokoneversion pelaaminen hiirtä ja näppäimistöä käyttäen on hieman yllättäen sujuvampaa kuin tablettiversion kosketusnäytöllä. Naksuttelu on tarkempaa ja siksi myös nopeampaa. Myös tavaraluettelon hallinta sujuu helpommin, mutta taistelujen ulkopuolella liikkuminen on edelleen yhtä hidasta.

”Peli on hyvin haastava, sillä sen julma satunnaisuus heilauttelee vaikeusastetta ylös ja alas.”

Peli on hyvin haastava, sillä sen julma satunnaisuus heilauttelee vaikeusastetta ylös ja alas. Kuten jo tablettiversiossa, myös nyt ärsyttää se, että pelimekaniikka ja etenkin kaiken ratkaisevat nopanheitot pysyvät piilossa, eikä niitä saa mitenkään selville. Pelimekaniikan salat aukeavat vain pelaamalla ja kokeilemalla. Tämä onkin edelleen pelin suurin heikkous. Siinä missä huonoa noppatuuria voi lautapelissä valittaa pelitovereille tai kauhistella porukalla ilkeää satunnaistapahtumaa, digiversiossa kaikki on kestettävä yksin, jolloin peli menettää osan viehätysvoimastaan. Tämä on toki yleensä kaikkien lautapelien uskollisten digiversioiden ongelma, kun sosiaalinen ulottuvuus ja noppien heittely itse eivät ole mukana. Tästä huolimatta pelissä on lautapelin vetovoimaa ja se tarjoaa laadukasta taktista seikkailua Warhammer-maailmassa. Lisäksi peli oli komea jo tableteillakin ja on sitä myös tietokoneella.

Tietokoneversio kuitenkin kompuroi hinnoittelussaan. Halvempaan mobiiliversioon on julkaistu jo kaksi uutta maksullista lisäkampanjaa uusine vihollisineen sekä useita maksullisia uusia sankareita ja varusteita. Tietokoneella pelistä on kaksi versiota: alkuperäisen mobiilipelin sisällöllä eli neljällä alkusankarilla ja emokampanjalla varustettu versio sekä kalliimpi Deluxe-versio, joka sisältää kaiken peliin julkaistun sisällön. Tietokoneella pelistä olisi pitänyt julkaista suoraan pelkkä Deluxe-versio, sillä nyt perusversio ärsyttää maksullisella lisäsisällöllään, joka saa tuntemaan, ettei ole ostanut koko peliä. Etenkin vain neljän sankarin alkuvalikoima harmittaa. Maksulliseen tietokonepeliin eivät mobiilista tutut mikromaksut vain yksinkertaisesti sovi. Tämän suhteen tekijöiden pelisilmä on hieman pettänyt.

7/10

Lautapelin uskollinen digiversio toimii myös tietokoneella, mutta mobiilipelien maksumalli olisi pitänyt jättää tableteille.

Miika Huttunen

7/10
JulkaisijaChilled Mouse
PeligenretRoolipeli, Strategia
Lisää luettavaa