White Knight Chronicles Origins / Arvostelut / pelaaja.fi

White Knight Chronicles Origins

29.06.2011 // Kirjoittanut: Tero Lehtiniemi
2

Sonyn luotto Level-5:n luomaan White Knight Chronicles -tuotenimeen on varsin vahva, vaikka pelisarjan historia onkin kaukana menestyksekkäästä. White Knight Chronicles: Origins on PSP-seikkailu, joka sijoittuu aikaan ennen varsinaisen pelisarjan tapahtumia. Siitä vastaa muun muassa varsin päteviä DS-roolipelejä tehtaillut Matrix Software, mutta pelkkä nimekäs tekijätiimi ei tänä päivänä tunnu enää merkitsevän yhtään mitään.

White Knight Chronicles: Origins vie pääsarjan Monster Hunter -apinoinnin täysin uudelle tasolle. Se on satunnaisiin, nopeisiin luolastoihin ja massiivisiin pomotaisteluihin keskittyvä peli, jossa aikaa ei tuhlata maailmankartan tutkimiseen ja hahmojen vuorovaikutuskin on rajattu sankariporukan tukikohtana toimivaan junaan.

Taistelumekaniikallisesti Origins on hyvin lähellä kakkososaa, ja reaaliaikainen taistelu sujuu mukavan nopeatempoisesti. Incorrupti-jättiritareiden sijaan voimahyökkäyksenä tosin toimii sankariporukan jonkinlaiseksi keskiaikaiseksi Power Rangers -tiimiksi muuttava Optima-tila.

Jos alkuperäiset White Knight Chroniclesit olivat moninpeliin suunnattuja, niin Originsissa se on käytännössä pääsääntö. Lyhyet satunnaisluolastot eivät yksinpelinä jaksa juuri innostaa, ja PSP-moninpeliseuran löytäminen on ikävä kyllä monin verroin vaikeampaa kuin PS3:lla.

Edes seuran löytyminen ei valitettavasti korjaa sitä tosiasiaa, että pelaaminen ylipäänsä on rasittavaa. Tästä on kiittäminen älyttömiä lataustaukoja. Hyvä esimerkki on se, että luolastoissa uusien huoneiden lataaminen kestää suurin piirtein yhtä kauan kuin itse huoneiston putsaaminen vihollisista.

Lopputulos onkin yksinkertaisesti se, ettei Originsia ole hauska tai miellyttävä pelata. Näin se ei yllä edes esikuviensa rinnalle keskinkertaiseksi rooliseikkailuksi.

4/10

Kommentit

Käyttäjän va1tteri51 kuva
va1tteri51
Käyttäjän finngamer kuva
finngamer