Wipeout HD / Arvostelut / pelaaja.fi

Wipeout HD

7.11.2008 // Kirjoittanut: Riot
84

Mitä on tapahtunut? Xbox Live Arcade oli niin hieno palvelu, ja se on sitä edelleenkin, mutta siitä on myös tullut vanhojen pelien kaatopaikka ja uusien retrohenkisten pelien julkaisukanavana. Hitaasti käynnistynyt PlayStation Network on sen sijaan keskittynyt julkaisemaan vähemmän pelejä, mutta sellaisia, joita on totuttu näkemään kauppojen hyllyillä. Sony julkaisi loistavan verkkosotapelinsä Warhawkin sekä netissä että Blu-ray-levyllä. Nettiversio on myynyt selvästi paremmin. Ns. pikkupelitkin, kuten Super Stardust HD, Pixeljunk-sarja ja The Last Guy, ovat osoittaneet, että Sonyn tarkempi kontrolli sisällön suhteen on kantanut hedelmää.

Sony on viimeinkin julkaissut viivästyneen Wipeout HD:n, joka on ostettavissa vain PlayStation Store nettikaupasta. Parempaa mainosta digitaaliselle jakelulle on vaikea löytää.

Wipeout HD pistää yhteen pakettiin parhaat palat kahdesta PSP:lle julkaistusta Wipeoutista. HD päivittää kaiken upeaan 1080P-grafiikkaan, parantaa ohjaustuntumaa ja tuo mukanaan kivoja uusia ominaisuuksia. Osa näistä tosin nähtiin jo PSP:lläkin, mutta kuten pelaaminen itsessään, kaikki ominaisuudet tuntuvat paremmilta isommalla konsolilla. Soittolistaan voi lisätä omia mp3-biisejään, ajosuorituksistaan voi ottaa valokuvia ja nettipelaaminen toimii fantastisesti. Wipeout HD on fanipalvelua parhaimmillaan.

Ratojen valtias

Kimurantit radat ovat haastavia, ja pelaajan on oltava yhtä aluksensa kanssa, jotta homma alkaa toimia. Kun sopiva alus löytyy ja ohjauksen nyanssit iskostuvat selkärankaan, kierrosajoista alkaa tippua sekunteja, ja kilpailijat jäävät imemään pakokaasuja – tai mitä nämä kiiturit sitten taakseen jättävätkään.

Kun aluksen hallinta ei enää ole haaste, niin pelaaminen tuntuu aivan erilaiselta kuin ensimmäisten tuntien aikana. Se mikä tuntui aluksi mahdottomalta, muuttuu harjoittelun myötä helpoksi, eikä tässä edes kulu kauaa.

Itse tahkosin pitkään Sebenco Climbin kisaa ja tulin aina viimeiseksi – ja olin vasta kolmannessa kappaleessa. Tuntui siltä, että seinä tuli vastaan. Vaihdoin alukseni Quirexista AG Systemsin kiituriin, treenasin pari kisaa ja pian alkoikin tuntua, että tämä alus oli minulle se oikea valinta. Toisen yrityksen jälkeen saavutinkin toisen sijan Sebenco Climbin kisassa.

Maailmanlaajuista dominaatiota

Wipeout on suorituspeli. Ohjausmekaniikassa ja aluksissa on tarpeeksi nyansseja, jotta pelissä voi treenata itsensä mestariksi. Kysykää vain toimituksen Lasselta, joka on Wipeoutin zen-mestari.

Pelin haastetaso kuvastaa, kenelle peli on tehty – faneille. Haastetaso nousee nopeasti ja erottelee Schumacherit Takuma Satoista.

Kampanja on jaettu kymmeneen kappaleeseen, jotka sisältävät useita erilaisia kisatyyppejä, joista pisteitä keräämällä avataan seuraava kappale. Perinteisten kahdeksan kisailijan kilpailujen ohella tarjolla on kilpailuja, joissa pitää ajaa kolme kierrosta tietyn aikarajan sisällä tai alittaa vaadittu kierrosaika. Zone-pelitilassa ajetaan erillisellä zone-aluksella vauhdin koko ajan kasvaessa, kunnes aluksen onnistuu romuttamaan.

Olen pelannut molempia PSP:n Wipeouteja, joihin HD pohjautuu, mutta sisältö ei tuntunut liian tutulta. Nettipeli tarjoaa vain peruskisoja, mutta ainakin tekninen toteutus toimii fantastisesti. Ratojen teräväpiirtoversiot, pehmeästi 60 ruutua sekunnissa pyörivä ruudunpäivitys ja parempi ohjaus tekevät tästä huippupelin, johon kannatta ehdottomasti tutustua. Sonylla on myös tarkoitus julkaista peliin lisää sisältöjä uusien ratojen ja musiikin muodossa.

9/10

Kommentit

Käyttäjän snap kuva
snap

Ärsyttävää teköälyä lukuunottamatta loistav

Käyttäjän MicraSoft kuva
MicraSoft

A.I. sellasta pashaa että numero laskee

Käyttäjän Gohe kuva
Gohe

Upean näköinen ja yksinkertaisuudessaan loistava

Käyttäjän Minttu kuva
Minttu
Käyttäjän Kadaz96 kuva
Kadaz96

Tulee hankittua heti LBP:n jälkeen!

Käyttäjän 177542-1 kuva
177542-1

Hyvä

Käyttäjän Merkkis kuva
Merkkis
Käyttäjän Fantazyer kuva
Fantazyer
Käyttäjän Sodanjumala kuva
Sodanjumala

Lasse Erkola,'nuff said

Käyttäjän KORN kuva
KORN

aivan mahtava