World of Tanks Blitz / Arvostelut / pelaaja.fi

World of Tanks Blitz

3.07.2014 // Kirjoittanut: Miika Huttunen
0

Tankkisota valloittaa tabletit

World of Tanks on yksi maailman suosituimmista verkkopeleistä, joka kääntyi lopulta varsin onnistuneesti myös pelikonsolille. Tästä huolimatta en olisi kuitenkaan koskaan uskonut näkeväni sitä mobiilialustoilla, etenkään niin toimivana kuin Blitz.

Blitz perustuu pelillisesti World of Tanksin Xbox 360:llä nähtyyn, hieman yksinkertaisempaan ja virtaviivaisempaan versioon, mutta sisältää myös muita muutoksia alkuperäiseen peliin nähden. Suurin näistä lienee telatykkien puuttuminen vaunuvalikoimasta kokonaan. Tämän toki ymmärtää, sillä Blitzin kartat ovat alustan huomioiden pakostakin pienempiä, joten tykistön merkitys niissä olisi vähäinen ja käyttö hankalaa. Muutoin mukana on yli 80 erilaista amerikkalaista, saksalaista ja neuvostoliittolaista teräspetoa neljään eri luokkaan jaettuna. Lisää on luonnollisesti tulossa. Pelaajamäärä on maksimissaan 14 eli kaksi seitsemän hengen joukkuetta, mikä on varsin sopiva määrä pienemmät kartat huomioon ottaen.

Tärkein kysymys on luonnollisesti se, kuinka hyvin vaunuaan voi mobiiliversiossa hallita. Tätä on selkeästi pohdittu pitkään myös tekijöiden parissa, sillä lopputulos on varsin toimiva. Vaunua liikutetaan toisen käden peukalolla virtuaalisen ohjaintikun kautta. Toisella peukalolla puolestaan käännellään tykkitornia ja tähdätään. Ampumisnapit löytyvät ruudun kummaltakin laidalta. Ampumista avustetaan muun muassa sillä, että tähtäimen ollessa vihollisvaunun päällä sen heikot kohdat näkee eri väreillä kuvattuna, mikä luonnollisesti helpottaa tähtäämistä. Näppärää on myös se, että automaattikohdistus menee päälle, kun nostaa sormensa ruudulta tähtäimen ollessa vihollisvaunun päällä. Kaiken kukkuraksi mukana on mahdollisuus säätää käyttöliittymää itselleen sopivaksi vaikkapa siirtämällä ohjainnappeja ruudulla omille sormille sopiviin paikkoihin.

Kaikesta huolimatta vaunun ohjaaminen sekä ampuminen vaativat totuttelua ja ovat alussa kömpelöä puuhaa, mutta sota alkaa sujua, kun lopettaa hosumisen ja tajuaa toimia rauhallisesti. Ei World of Tanksiä suotta kutsuta vanhojen miesten Counter-Strikeksi, ja sama pätee myös mobiiliversioon.

Kyseessä on tietokone- ja konsoliversion tavoin täysin ilmainen peli, ja hyvin reilu sellainen. Rahalla voi toki nopeuttaa kokemuspisteiden ja pelin oman valuutan karttumista, mutta pelkällä pelaamisella niitä saa myös ihan riittävästi. Rahalla voi myös ostaa erilaisia erikoisvaunuja, jotka eivät kuitenkaan ole liian ylivoimaisia muihin nähden, sillä pelissä taito ratkaisee eniten.

Kaikkiaan World of Tanks Blitz siirtää vaunusodan kokemuksen erinomaisesti mobiilialustoille. Muiden versioiden tavoin sekin kehittyy jatkuvasti, ja uutta sisältöä julkaistaan tasaiseen tahtiin. Suurempi kysymys lieneekin se, kuinka hyvin peli uppoaa mobiiliyleisöön. Hyvän lähdön se ainakin saa.

8/10

Kehittäjä: 
Wargaming.net
Julkaisija: 
Wargaming.net
Peligenre: 
Toiminta
Julkaisualustat: 
Apple iPad, Apple iPhone, Google Android

Nostoja