World Tour Soccer 2 / Arvostelut / pelaaja.fi

World Tour Soccer 2

7.07.2006 // Kirjoittanut: Miikka Lehtonen
1

Urheilu on taas kivaa! Monen vuoden synkistelyn ja vakavan simuloinnin jälkeen markkinoille on viime aikoina sännännyt useampiakin puhtaasti riemuun keskittyviä pelejä. Sensible Soccer 2006:n ohella World Tour Soccer 2 kuuluu kesän mukavimpiin futisyllätyksiin.

Pintapuolisesti World Tour Soccer 2 on kuin mikä tahansa muukin perusfutispeli: mukana on 70 maajoukkuetta, aidot pelaajat ja vino pino pelitiloja. Siihen perinteet sitten loppuvatkin.

Peruspelitilassaan peli kannustaa pelaajaa Joga Bonito -mainosten tyyliin pelaamaan kaunista peliä. Maalien lisäksi otteluissa jahdataan pisteitä, joita kertyy komeista suorituksista. Hienot harhautukset ja komeat laukaukset kasvattavat pottia, harhasyöttöjen ja rikkeiden kaltaiset virheet taas rokottavat sitä. Pelin lopussa pistepotti punnitaan ja tarpeeksi kaunista peliä pelannut palkitaan avattavilla bonusominaisuuksilla.

Mikäli tämä ei vielä kuulosta tarpeeksi viihdyttävältä, kuvioita voi sotkea entisestään lisähaasteiden avulla. Miltä kuulostaisivat vaikkapa kentälle sijoitetut portit, joiden läpi pallo pitää kuljettaa kohti maalia? Tai pelitila, jossa pallo pitää syöttää jokaiselle joukkuekaverille, ennen kuin saa yrittää maalia?

Kuten arvata saattaa, World Tour Soccer 2 on omimmillaan kaveriporukassa. Moninpeli onnistuu joko netin välityksellä tai langattomalla yhteydellä. Neljä pelaajaa voi ottaa yhteen yhden pelilevyn avulla.

Välih2

Pelin graafinen tyyli korostaa entisestään riemukasta fiilistä. Valikot ovat täynnä suurta ja värikästä sarjakuvagrafiikkaa, joka olisi kuin kotonaan parhaissa 16-bittisissä peleissä. Kentän puolella ruohoon heijastetut sääntöilmoitukset, maalintekosektorit ja muut erikoishärpäkkeet luovat entistä enemmän omintakeista tunnelmaa.

Virheitäkin löytyy, mutta onneksi ne ovat melko lieviä. Peli on puhdasta arcadea, mikä tuskin miellyttää kaikkia. Toisaalta simufriikkien on yleensäkään turha vaivautua. Lisäksi osa pelin toiminnoista, kuten sukellusnappi tai kaukolaukaukset, tuntuvat hieman turhilta. Edellä mainittu johtaa aina keltaiseen korttiin, jälkimmäinen taas ei juuri koskaan maaliin.

Muutamasta kauneusvirheestään huolimatta World Tour Soccer 2 on ainakin pienissä annoksissa ja kavereita vastaan pelattuna bilepeli parhaasta päästä. Pitkäaikainen viehätys jää kysymysmerkiksi, mutta MM-kisojen taukoviihde ei tästä paljon parane – ellei sitten intoudu lähtemään ulos potkimaan oikeaa palloa.

7/10

Kommentit

Käyttäjän Santos kuva
Santos

Toimii, sopii loistavasti noviiseille.