WRC 6

Vuoden 2016 rallipelien mestaruus menee kirkkaasti DiRT Rallylle, mutta WRC 6 on siedettävä kakkonen virallista WRC-lisenssiä kaipaaville.

4.11.2016 16:46

Piirinmestaruus

Haaleasti vastaanotetun WRC 5:n jälkeen Kylotonn Racing Gamesin WRC 6 pyrkii olemaan sekä sarjan uusi tuleminen että urheilupelin vuosipäivitys.

Palautetta on todella otettu vastaan, sillä fanien toiveesta kaverin voi nyt haastaa jaetulla ruudulla tai jaetulla tuolilla. Virallinen WRC-lisenssi on pistetty hyötykäyttöön tänäkin vuonna autojen ja kuljettajien suhteen. Jari-Matti Latvalan lisäksi suomalaisuuttaan voi juhlia esimerkiksi Esapekka Lappina tai Teemu Sunisena, sillä myös WRC 2- ja Junior WRC -luokat ovat edustettuina kattavasti.

Autojakin löytyy aina Hyundai i20:stä Škoda Fabiaan, joten omaan merkkiuskoon ja taitotasoon sopiva ajokki löytyy varmasti. Autojen pimeät sisätilat eroavat toisistaan pääpiirteisesti, mutta enimmäkseen pelin virtuaaliralliautot mallinnettu mukiinmenevästi suomalaisia sponsoreita myöten.

Mukana ovat nyt myös kaikki rallin MM-sarjan 14 osakilpailua mukaan lukien tänä vuonna sääolojen takia ajamatta jäänyt Kiina. Studion mukaan yleisöerikoiskokeet on mallinnettu realistisesti, ja esimerkiksi Jyväskylän keskustassa ajettava Harjun erikoiskoe näyttääkin melko uskottavalta.

WRC 6 -arvostelu

”Mukana ovat nyt myös kaikki rallin MM-sarjan 14 osakilpailua mukaan lukien tänä vuonna sääolojen takia ajamatta jäänyt Kiina.”

WRC 6 -arvostelu

Valitettavasti ongelmat alkavat muilla erikoiskokeilla. Kotoisan Neste Rally Finlandimme klassikkoerikoiskokeet Surkeesta Jukojärveen saisivat paikallisenkin eksymään, sillä sen verran fantasiaksi ne jäävät aidosta menosta.

Vuosipäivityksen statusta haikaileva WRC 6 kietaisee itsensä katon kautta ympäri Ouninpohjan kanssa: todellisuuteen hyvin väljästi perustuvan keksityn erikoiskokeen lisäksi peli ei huomioi, että tänä vuonna erikoiskoe ajettiin käänteisenä. Niinpä keltainen talo jää vanhaan tapaan vasemmalle.

Studion mukaan ajouraa on tälle vuodelle kavennettu ja pomppuistettu fanien toivomuksesta, mutta edelleenkin erikoiskokeet muistuttavat sileillä valtaväylillä kaahaamista. Onneksi ojien suhteen on löytynyt hyvä tasapaino – ajouralta ei kannata poistua, mutta yleensä virheistä selviää. Kartanlukijan tarkkuutta ja ajoitusta voi muokata oman mielensä mukaan, mutta kemia ei vain aina toimi. WRC 6 ei usko takaisinkelauksen voimaan, mutta onneksi auton saa palautettua tielle helposti – aikasakkoa vastaan.

Myös grafiikka ja ruudunpäivitys ovat ongelmallisia. Vaikka edellisen sukupolven konsolit on pudotettu tänä vuonna pois, 3D-mallien juuret tuntuvat olevan edelleen historiassa. Ruman ja elottoman ulkoasun antaisi anteeksi, jos ruudunpäivitys olisi lukittu, mutta se heittelehtii yllättävillä hetkillä. Lisäksi peli sortuu kopioimaan itseään, sillä Portugalissa kohdattu kalliolaji näyttää Suomeen istutettuna kovin vieraalta.

Täysin ilman meriittejä ei WRC 6 kuitenkaan ole. Ajettavuus niin peliohjaimella kuin ratillakin on hyvällä tasolla: hauskaa on ja auton käytös muistuttaa etäisesti aitoa ajamista. Myös uratila ja usealle päivälle jaetut kilpailut ovat sangen toimivia. Silloin WRC 6 näyttää hetkellisesti iltaisin televisiossa pyöriviltä rallikoosteilta.

Parannuksista huolimatta WRC 6 jää kalpeaksi ja etäiseksi, joten peli kirjoittaa itse oman arvosanansa.

6/10

Vuoden 2016 rallipelien mestaruus menee kirkkaasti DiRT Rallylle, mutta WRC 6 on siedettävä kakkonen virallista WRC-lisenssiä kaipaaville.

Aake Kinnunen

6/10
PeligenretAjopeli
Pegi-ikärajatK-3
Lisää luettavaa