X-Men Legends II: Rise of Apocalypse / Arvostelut / pelaaja.fi

X-Men Legends II: Rise of Apocalypse

18.04.2006 // Kirjoittanut: Miika Huttunen
8

Yksikään Ryhmä-X-peli ei ole tehnyt kyseiselle mutanttiryhmälle kunniaa yhtä onnistuneesti kuin viime vuonna julkaistu toimintaroolipeli X-Men Legends. Nyt julkaistu jatko-osa jatkaa samoilla urilla, mutta entistäkin parempana. X-Men Legends II on sarjakuvan ja elokuvien ystäville kiinnostava jo pelkän juonensa perusteella. Mutanttien ja ihmisten rauhanomaista yhteiseloa sankarijoukkoineen puolustava professori Xavier joutuu yhdistämään voimansa mutanttien ylivaltaa tavoittelevan Magneton ja tämän pahojen mutanttien veljeskunnan kanssa supermutantti Tuhoa vastaan. Peli alkaa heti ilman suurempia viivyttelyjä, ja sen juoni sisältää yllättäviä käänteitä, petosta, draamaa ja voitonriemua, aivan kuin supersankaritarinan pitääkin. Vaikka pelin tarina ei noudatakaan mitään tiettyä sarjakuvista tuttua juonikuviota, peli käyttää hyvin hyväkseen jo 40 vuotta vanhaa X-mutanttien maailmaa keskittymällä hyvien ja pahojen mutanttien väliseen historiaan ja suhteisiin. Sarjakuvan faneille peli sisältääkin runsaasti pieniä yksityiskohtia, tuttuja sivuhahmoja ja vihollisia. Peli ei etene tällä kertaa aivan lineaarisesti, sillä osan tehtävistä voi suorittaa haluamassaan järjestyksessä. Lisäksi joka tehtävässä on lukuisia pikkutehtäviä, joita voi palata suorittamaan myöhemmin. Plussaa tämäkin.

Supervoimissa piisaa

Toiminnallisesti peli on samaa kuin ennen, mutta hahmonkehityksellisten elementtien monipuolisuutta on tervetulleesti lisätty tuntuvasti. Pelaajalla on käytössä yhteensä 15 hyvän ja pahan mutantin poppoo (plus 3 piilotettua hahmoa). Hahmoista muodostetaan neljän mutantin ryhmä, joista yksi on kerrallaan pelaajan ohjauksessa. Supervoimilla piestään lukuisia vastustajia niin, että ympäristöt hajoavat, ja ratkaistaan ajoittaisia pikkupulmia. Tappeluista tekevät mielenkiintoisia mutanttien erilaiset voimat, joita joka hahmolla on nyt kaksi kertaa enemmän. Hahmojen kykyjä ja voimia voi kehittää monipuolisesti pelin edetessä kerättävällä kokemuksella. Hassusti kaikki hahmot ovat pelkkiä aloittelijoita, joten esimerkiksi Magneto voi aluksi hädin tuskin leijutella rautanaulaa, mutta pelin loppupuolella vetäiseekin vihulaisten niskaan jo satelliitteja Maan kiertoradalta. Hahmonkehityksen monimutkaistuminen ei ehkä kaikkia ilahduta, mutta heitä varten on mahdollisuus jättää se koneen hoidettavaksi ja keskittyä itse pelkkään mättämiseen. Lisäksi monet voimista vaikuttavat nyt myös passiivisesti, joten niiden jatkuvasta aktivoinnista ei tarvitse huolehtia. Tekoäly osaa myös käyttää kolmen muun hahmon voimia monipuolisemmin kuin aiemmin. Merkittävä lisä on moninpelimahdollisuus verkossa, jossa ainakin testihetkellä Xbox Livessä esiintyi jonkin verran verkkoviivettä. Peliin voi kuitenkin tulla mukaan kesken kaiken, joskin kaikkien pelaajien hahmojen on edelleen pysyttävä samalla ruudulla. X-Men: Legends II on erinomainen toimintaroolipeli, joka on uskollinen aihepiirilleen ja jonka toimintaan ei kyllästy sen monipuolisten supervoimien ja erilaisten hahmojen ansiosta. Erilaisia lisukkeitakin riittää löydettäväksi runsaasti. Peli on pakkohankinta kaikille supersankareiden ja Ryhmä-X:n faneille.

Mikä ihmeen Tuho?

Tuho (engl. Apocalypse), oikealta nimeltään En Sabah Nur, on lähes viisituhatta vuotta vanha egyptiläinen mutantti. Hänen arvellaan olevan maailman ensimmäinen ja ehkä myös voimakkain mutantti. Tuho voi muuttaa kehonsa muotoa sekä kokoa miten haluaa ja kasvattaa rajattomasti massaansa sekä voimakkuuttaan imemällä niitä psyykkisesti kehonsa ulkopuolisesta lähteestä. Tuho ei myöskään juuri vanhene tai tarvitse ravintoa ja hän paranee kuolettavistakin vammoista hetkessä. Lisäksi tuhansien vuosien ikä on antanut Tuholle aikaa kehittää todella edistynyttä teknologiaa. Tuholla on myös apuna muita mutantteja, voimakkaimpina hänen neljä luutnanttiaan, joita kutsutaan Tuhon ratsumiehiksi. Tuho uskoo luonnon valintaan voiman kautta ja pitää ihmisiä liian heikkoina elämään. Mutanteistakin eloon ansaitsevat jäädä vain voimakkaimmat, Tuho itse heidän johtajanaan. Tuho on yrittänyt viidentuhannen vuoden aikana nousta valtaan maailmassa useasti, mutta joka kerta aikamatkaajat tulevaisuudesta ovat estäneet hänen aikeensa. Myös Ryhmä-X on estänyt hänen valtaannousunsa ainakin kahdesti.

8/10

Kommentit

Käyttäjän DoGGy kuva
DoGGy

Ei ihan sitä mitä odotin, mutta menevä silti.

Käyttäjän Tencer kuva
Tencer

Ihan keskinkertainen, olisi voinut olla parempi.

Käyttäjän Rider kuva
Rider

Juuri sitä mitä tilasin.

Käyttäjän Templar kuva
Templar

psp:llä aivan mahtava

Käyttäjän Arctic Fox kuva
Arctic Fox

Uskollinen sarjakuville. Nelinpelillä huippu!

Käyttäjän nixuboy kuva
nixuboy
Käyttäjän snowtooper kuva
snowtooper

Paljon parempi, kuin edeltäjänsä.

Käyttäjän Zero kuva
Zero

Mahtava!

Nostoja