2011 / Blogit / pelaaja.fi

2011

7.01.2011 // Kirjoittanut: Eemeli Rekunen
16

Ja taas uusi vuosi pyörähtää käyntiin. Mitä vanhemmaksi tulee, sitä nopeammin aika kuluu. Aikaa ei voi pysäyttää eikä takaisin ole menemistä, joten parempi vain nauttia nykyhetkestä.

Vuosi 2011 näyttää melkoisen kiintoisalta pelien suhteen. Useita kiinnostavia pelejä on tulossa. Iso osa peleistä ovat tietenkin perinteisiä jatko-osia.

Tuskinpa kukaan jaksaa enää intoilla uudesta Call of Dutysta? Ei sitä jaksa enää hypettää, mutta kyllä sen taas tulee ostamaan ja pelaamaan, vaikka kyseessä olisikin sama kokemus kuin aina ennenkin. Silti ollaan tultu pisteeseen, jossa uusi CoD on enemmän tai vähemmän tylsä jatko-osa. Voihan toki myös olla, että puhun liian aikaisin, ja uusi CoD on jotain täysin uutta...

Duke Nukem Forever kiinnostaa. Olen jo aiemmin hokenut, ettei tarvitse tehdä ihmetekoja, että peli toimisi. Jos toiminta on hauskaa ja huumori toimivaa, universumi ja hahmo kyllä hoitavat loput. Myönnän toki, että tässäkin on hommaa. Standardit ovat nykypäivänä muutenkin korkealla. Olisi masentavaa, jos Duke olisi sellainen 6/10 Pelaajan asteikolla.

Nintendon valikoiman lippulaiva, Legend of Zelda: Skyward Sword on varmaankin yksi vuoden suurimpia julkaisuja. Mitään kovin uutta ei edes tarvitsisi tehdä, sillä kiitettävät pelilehdissä lentelevät Nintendon peleille muutenkin automaattisesti ja ihmiset ostavat. Silti Nintendo jaksaa aina panostaa sarjoihinsa, mikä on kunnioitettavaa.

Zeldassa eniten huolettaa MotionPlus-miekkailu. Ideana kuulostaa siistiltä, että miekka tottelee yksi yhteen kaukosäädintä, mutta onko se pelattavuuden kannalta hyvä asia? Itselleni miekkailu Zeldassa on täysin toisarvoinen juttu. Taistelu on ollut tähän asti juuri sellaista kuin pitääkin. Vihut lätkitään vain pois alta, jotta seikkailu voi jatkua. Nyt miekan käyttöön täytyy keskittyä ja taistelut vaativat pelaajalta enemmän.

Muita tänä vuonna ilmestyviä pelejä ovat muun muassa Uncharted 3, Dead Space 2, Fight Night Champion, LittleBigPlanet 2, Killzone 3, LA Noire, Batman: Arkham City ja niin edelleen. Kiinnostavaa kampetta siis löytyy mielin määrin.

Toiveet vuodelle 2011

Tänä vuonna tulee paljon hyviä pelejä, mutta lisä ei koskaan ole pahaksi. Näitä pelejä toivon näkeväni vuonna 2011.

Max Payne 3:sta on puhuttu jo vuosia. Peli esiteltiin aikaa sitten, mutta jotenkin sen julkaisu on vain aina siirtynyt. Tarinahan on sinänsä tuttu alalla. Alan Wake, Splinter Cell Conviction, Gran Turismo 5, Duke Nukem Forever... Max Payne 3 ei ole vielä edes kovin kummoinen myöhästelijä. Peli kiinnostaa lähinnä sen vuoksi, että Remedyn kehittämän kaksi ensimmäistä osaa olivat supertyylikkäitä. Vaikka tästä tyylistä ei mitään olekaan jäljellä, on se silti motherfuckin Max Payne.

Grand Theft Auto 5 on tuskin kovin todennäköinen peli vuodelle 2011. Toivoisin silti näkeväni edes pelin julkistuksen tänä vuonna. E3-messuilla logo ja loppuvuodesta traileri - julkaisu ensi vuonna. Kelpaisi täydellisesti. GTA IV oli hyvä kokemus, mutta eikö olisi siistiä, jos peli palaisi PS2-aikojen meininkiin?

Half-Life 3 tulee! Valve lupaili, ettei uusia episodeja tarvitsisi odotella vuosia. Teen rohkean olettamuksen: työn alla on siis Half-Life 3 eikä kolmas episodi, sillä nyt on kulunut jo vuosia. Uusi pelimoottori ja vain pc:lle. Ihmiset huutelevat, että Valve ampuu itseään jalkaan, mutta peli myy miljoonittain Steamin kautta. Konsolien tehot riittävät vasta ensi sukupolvessa Halffis 3:een. Peli siis pakottaa konsolijätit tekemään huikean teholisäyksen seuraaviin konsoleihinsa. Halffis 3 esitellään tänä vuonna, mutta peli ilmestyy loppuvuonna 2012. PlayStation 4 aloittaa uuden sukupolven vuonna 2013 ja Half-Life 3 on sen julkaisupeli. Kuulitte sen täältä ensimmäisenä!

Eiköhän näin villeihin kuvioihin ole hyvä lopettaa tämä blogi. Hyvää alkavaa vuotta itse kullekin! Pidetään lippu korkealla tänäkin vuonna.

Kommentit

Käyttäjän Shanghai Kid kuva
Shanghai Kid

Jos ennustukset onnistuu kohilleen nii tarjoan illan kyllä Eemelille :D Mut hyvää settiä jälleen kerran!

Käyttäjän Kalifornia Jani kuva
Kalifornia Jani

En tiedä nyt nuista nintendon peleistä "Mitään kovin uutta ei edes tarvitsisi tehdä, sillä kiitettävät pelilehdissä lentelevät Nintendon peleille muutenkin automaattisesti ja ihmiset ostavat." Eikös se ole niin, että nintendo fanit tekevät melko objektiivisia arvosteluja esim metacriticciin ja muut xbox 360- ja ps-fanit laittavat 100/100 pisteitä monelle oman alustan peleille. Nintendon peleille trollauksen tasoisia arvosteluja tekee ainakin G4:n x-play.

Tosiasia on että uudet zeldat aina jaksavat kiinnostaa se on hyvä pelisarja ja minusta se miekkailu siinä on paras uudistus onhan se sentään Wiin peli ja se käyttää hyödyksi wiin edut, eniten minua kummastutti e3 demossa graafinen tyyli, olisi saanut kehittää sitä twilight princess graffaa vaan pidemmälle. (ainakin e3 demo-kenttä oli liian värikäs).

Niin ja 3DS tulee olemaan suuri juttu nyt 2011, jos käsikonsolit kiinnostavat

Käyttäjän Eemeli Rekunen kuva
Eemeli Rekunen

Usein pelilehdissä Nintendon peleille on omat arvostelijat, jotka tuntuvat vetävän ihan surutta kotiinpäin. Nintendo-fanit ovat myös niin äänekkäitä vanhoista sarjoistaan, ettei lehdet useinkaan uskalla edes antaa huonoja numeroita isoille Nintendo-peleille. Suurimmaksi osaksi tähän ei tosin kyllä ole syytäkään, se on selvä. Nintendo-pelien numeroissa ammutaan kuitenkin yli vähän muita pelisarjoja enemmän.

Aina toki löytyy saitteja ja lehtiä, jotka kiusallaankin antavat pisteitä alakanttiin erottuakseen joukosta.

Kumpikaan ääripää ei kuitenkaan saa olla tavoite. Fanilasit eivät saisi vaikuttaa minkään pelin arvosteluun. Usein Nintendo-fanilasit tuntuvat vain olevan vähän hyväksyttävämpi asia kuin muiden laitteiden lasit pelimediassa. Tästä syntyy vastareaktio ja niin kuuluukin.

Zelda on ollut periaatteessa sama peli uudelleen ja uudelleen, eikä siinä mitään pahaa ole. Miekkailu ei henk. koht. näytä hyvältä, mutta joku voi tykätäkin.

Tekstissä myös haettiin vähän sitä, miten Nintendo voisi rahastaa Zeldalla paljon useammin kuin se nyt rahastaa. Sen sijaan yhtiö kuitenkin keskittyy tekemään puhdasta laatua, mikä on todella hieno asia.

Muuten kyllä rahat osataan Nintendollakin nykyisin ottaa tehokkaasti pois. Ja tämä ei ole haukku.

Käyttäjän J. Clarkson kuva
J. Clarkson

GTA 5 olisi kyllä mieluisa julkistus tältä vuodelta :) Nelosen ja San Andreaksen sekoitusta, ah! Kyllä kelpaisi. Nintendo-keskusteluun lisäisin vielä, että tunnen jo itse yhtiötä kohtaan suurempaa vetovoimaa kuin kahta muuta konsolivalmistajaa kohtaan. Nintendo vaan tuntuu jotenkin "rehellisimmältä" ja sen omia pelejä on todella helppo lähestyä.

Käyttäjän Kornholic kuva
Kornholic

Resistance 3

Käyttäjän Kalifornia Jani kuva
Kalifornia Jani

Ymmärrän täysin Rekusen kannan, mutta mutta ps3magazine4life ja xboxplanet antavat 100/100 pisteitä silti enemmän kuin officialnintendomagazine ja Ngamer ja nintendolife. esim. IGN:llä on joka konsolille omat henkilöt arvostelemassa pelejä joskus näin on hyvä kun ne kriitikot erikoistuvat yhteen konsoliin. btw ign:llä kaikki alkuperäiset nintendo puolen editorit ovat nyt poissa :( voi harmin paikka. Ja huomiotahan näillä arvosteluilla aina joskus haetaan kuten xplayn metroid other m arvostelu oli niin läppä.

Kyllähän se fanittaminen kivaa on kun pelit kiinnostaa, mutta jokin raja olisi hyvä olla, pelaajan toimitus on kuitenkin paras kun pelaatte kaikilla konsoleilla tasaisesti, ettekä syrji toisia konsoleita (ettehän) sen takia, että siinä lukee sony, microsoft tai nintendo

Kyllä se nintendon puolen kritiikkikin on ok jos on hyviä perusteluja, itse en kuitenkaan menisi väittelemään, että "wii on kasuualeille vain" "3ds:ää kun pelaa niin silmät menee kieroon".

Pelaan kyllä kaikilla konsoleilla itsekin kuten profiilistani huomaa ja viimeisimmät pelit xo:lla halo reach ja splinter cell conviction (KAIKKI RAHASTUSTA TROLOLOL)

Tämä nintendon rahastus läppäkin on huono, mitä sekin todistaa? Sehän vain kertoo, että nintendon pelit kelpaa ja pelimediat yrittävät pitää hengissä muut pelitalot ja koneet, se on mennyt kyllä todellisuudessa tämäkin konsoli sukupolvi niin, että "nintendo leads the way " ja muut tulevat perässä kameraliikkeentunnistuksillaan 4 vuotta myöhemmin.

Todelliset konsolisodat ovat kiinnostavia toinen juttu eri konsolifanien riidat. Katsoin tässä tetris dokumentin jossa nintendo sai exclusive konsolioikeudet itselleen vähäksi aikaa ja siinä oli muita osapuolia kuten atari yms.

mutta täytyy myöntää, että on nämä jotkut konsolipojat todella hauskoja ja luovia esim. watch?v=FXn83uXcCCs (youtube)

Käyttäjän Teppo-Man kuva
Teppo-Man

Oma veikkaus half lifeistä : Episodi 1 ja 2 eivät ole kovin pitkiä joten 3 ei ole sen pidempi ja täten 3 osa on jo valmis mutta koska se lopettaa gordonin tarinan ja aloittaa half life 3men niin ne voivat tulla ihan hyvin samassa paketissa ?? Ja tän kaiken ajan valve olis tehnyt hl3 ja hiovat episodi 3 ja hl3 a++++++++ peliksi. Että näin.

Käyttäjän LordZalor kuva
LordZalor

Taas hyvä blogi ja visioita tulevaisuudesta vaikka muillekkin jaettavaksi :D Tämmösiä vaan lisää :)

Käyttäjän Carpio kuva
Carpio

3DS,3DS,3DS!

Käyttäjän Kakkuonhyvaa kuva
Kakkuonhyvaa

Miksei 100, lehdessä ollut enemmän tulevia pelejä 2011 oli vain 10. Olisi ehkä voinut olla liite.