Alan Wake- ja Heavy Rain -fiiliksiä / Blogit / pelaaja.fi

Alan Wake- ja Heavy Rain -fiiliksiä

5.03.2010 // Kirjoittanut: Eemeli Rekunen
14

Maaliskuu pyörähti juuri käyntiin. Blogiosuus on viime aikoina ollut sanalla sanoen kuollut. Koska me olemme nyt totuttaneet lukijamme ylipitkiin merkintöihin, on niiden kirjoittamisestakin muodostunut älytön homma, joka vaatii pahimmillaan useiden tuntien työpanoksen. Asioiden täytyy siis muuttua.

Tästä lähtien teemme lyhyempiä blogeja kovemmalla tahdilla. Niinpä uuden merkinnän blogiin voi naputella nopsaan, vaikka deadline painaisikin päälle.

Alkuvuoden satoa

Väänsin juuri Heavy Rainin läpi, ja on pakko myöntää, että melkoisen mahtava vuoristorata oli kyseessä. Juteltiin toimituksessa pelin läpäisseiden – Huttusen, Villen ja Pyykkösen – kanssa siitä, millainen loppu kullekin tuli. Meidän kaikkien loput erosivat täysin toisistaan.

Heavy Rainin selvästi suurimmat vahvuudet ovat sen koko ajan jatkuvassa tarinassa. Pahoissa paikoissa sitä tosiaan jännittää, sillä kuolema meinaa kuolemaa eikä uutta yritystä. Pakko vetäistä tuo uudelleenkin vielä läpi, sillä haluan nähdä, mitä kaikkea hienoa voin saada aikaan tappamalla tiettyjä avainhenkilöitä tarinan varrella.

Heavy_Rain-PlayStation_3Screenshots16709PARK_04

Käväisin toissapäivänä Huttusen kanssa tutustumassa Alan Wakeen ja haastattelemassa Sami Järveä. Juuri haastattelumme alettua joku rakennuksessa alkoi porata seinää, joten siirryimme ulos haastattelemaan Remedyn miestä. Paha kyllä, ulkona oli ihan jäätävän kylmä. Jotkut saattavat huomata, miten Samin ääni alkaa väristä muutaman minuutin kohdalla.

Remedy

Saatiin kuitenkin ihan mielenkiintoista settiä aikaan ja hyviä vastauksia Remedyltä. Peli vaikuttaa ainakin juonellisesti erittäin kiintoisalta. Tiedättehän, kun ostaa dvd-boksin, vaikka Lostin tai Supernaturalin, joita olen nyt itse seuraillut, ei pysty lopettamaan. On vain pakko katsoa seuraava jakso. Toivon, että Alan Waken tv-sarjamainen rakenne onnistuu aiheuttamaan samanlaisen reaktion.

MMA-osuus

Täytyy pistää mukaan henkilökohtaistakin aspektia kamppailulajien muodossa, ettei ihan nössöilyksi mene.

UFC 110 tuli ja meni. Erinomainen eventti. Minotauro vs. Velasquezia odottelin kovasti. Luulin saavani todellisen paininäytöksen, jossa Minotauro hakee lukkoja ja Velasquez taas pitää hallintaa painillaan. Ihan mattoon asti ei ehditty, kun Velasquez pisti kovalla pommilla Minotauron uneen heti ekassa. Legendaarisen Pride-veteraanin näkeminen matossa ketarat ojollaan oli aika riipaisevaa, mutta näinhän se menee. Nuori leijona ottaa lauman johtajuuden vanhalta leijonalta.

Nyt edessä olisi UFC 111, myöhemmin tässä kuussa. Pääottelu, GSP vs. Hardy, ei juuri innosta. Kyse on lähinnä siitä, kuinka nopeasti GSP tuon matsin vie, joten vaikea jännittää sitä.

Huomattavasti jännittävämpi tapaus on Shane Carwinin ja Frank Mirin kohtaaminen. Frank Mir on ollut liekeissä Lesnarille kokemansa tappion jälkeen. Cheick Kongo, jota pidän UFC:n parhaana pystyhevarina, kaatui vakuuttavasti. Silti, kun vastaan asettuu Carwinin kaltainen mies, voi jopa olla, ettei Mirilläkään ole sanomista.

Carwin osaa painia ja iskut miehellä on silkkaa TNT:tä. Carwin on voittanut 11 matsistaan jokaisen. Yksikään miekkosen vastustajista ei ole päässyt ensimmäistä erää pidemmälle. Miehen pisin matsi kesti 2 minuuttia 11 sekuntia. Carwin ei ole pelkkä nyrkkisankari, vaan mies osaa lopettaa matsin myös luovutuksilla. Tästä kertoo viisi luovutuksella saatua voittoa.

Mutta hitto, Mir on vain ollut NIIN vakuuttava viime aikoina. Jännä matsi siis tulossa.

Noh, se siitä, tämäkin taisi venähtää turhan pitkäksi, joten lopettelen tähän. Jatkossa olisi tarkoitus saada uutta blogia viikoittain.

Kommentit

Käyttäjän Pilipali kuva
Pilipali

Lyhykäisyydessään ihan kiva bloggaus, mutta jos se tarkoittaa bloggausta kiivaampaan tahtiin, niin se on mielestäni oikeutettua.

Alan Wake todellakin kiinnostaa, siis muutenkin kuin tekijätiimin takia. Ainutlaatuinen miljöö, sarjamainen kerronta jne. Hyvät lähtökohdat hyvälle pelille. Yksi asia missä Remedy loistaa, on tarinankerronta, joten senkin asian suhteen on odotukset korkealla. Tietysti Twin Peaks fanina tämä oli pakko-ostos heti alkumetreiltä lähtien.

Heavy Rainia olen kokeillut demon muodossa ja täytyy tunnustaa, että tarinan osalta peli vaikuttaa erittäin hyvältä, mutta taidan jäädä odottelemaan pelin hinnan putoamista.

Kiitokset tästä!

Käyttäjän Riepu kuva
Riepu

Tiedä sitten johtuuko fiilis aiemmista kilometriblogeista vai mistä, mutta tämä tuntui ehkä vähän liiankin tiiviiltä postaukselta. Varsinkin kun vielä katsoo tuota kaman määrää, jota tähän yhteen pätkään yritettiin mahduttaa.

Idea kyllä vaikuttaa muuten varsin jännältä, joten jään katselemaan, kuinka homma kehittyy.

Käyttäjän Eemeli Rekunen kuva
Eemeli Rekunen

Vähän ehkä kangertelee, kun ei ole tottunut kirjoittamaan blogia tiiviisti, mutta olen vakuuttunut, että tämä on toimivampi osio näin.

Itse ainakin mieluummin luen kerran viikossa tiiviin paketin kuin kerran kahdessa kuukauden 10 000 merkin mittaisen blogauksen. Se on myös toimitukselle helpompaa.

Käyttäjän mobb kuva
mobb

Heavy Rain tuli mentyä itselläkin läpi ja sain ns. hyvän lopun tosin vähän oudoksi jäi että miksen saanut trophya että kaikki sankarit säily hengissä? Kun kaikki säilyi hengissä poislukien outoa tankkikohtausta. (ei varmaan spoilaa ketään)

Ihan hyvä idea lyhentää blogien pituutta. Kuten Eemelikin sanoi tykkään myös itsekin useammasta blogista jossa on ajankohtaisempaa juttua kuin että kerran kuussa pitempi sepostus.

Käyttäjän Snakeleader kuva
Snakeleader

Varmaankin ihan hyvä valinta tehdä tämä näin, että tosiaan enemmään juttuja saadaan ulos, ja toivottavasti myös useammalta henkilöltä. (Huttunen köh) ;)

Käyttäjän Apinaboy kuva
Apinaboy

Pakko olla tyytyväinen siihen, että MMA-osuus saatiin blogiin mahdutettua. Toivottavasti saadaan jokaiseen Eemelin blogiin jonkinlainen analyysi viime eventistä tjv.

Käyttäjän himopelaaja kuva
himopelaaja

Lyhykäisyydessään tosi kiva blogi. Ei muuta kuin pian jo seuraavaa näitä lukee aina mielellään.

Käyttäjän GameAddict kuva
GameAddict

Ei yhtään huonolta idealta kuulosta tuo että blogit ovat lyhyempiä, mutta niitä tulee sitten paljon useammin. Tämäkin blogi täyttä asiaa.

Käyttäjän Airus kuva
Airus

Ei tuo kyllä yhtään liian pitkä ollut ja kannatan ehdottomasti ideaa, että blogeja julkaistaan viikoittain tai ainakin lähes viikoittain, eikä yhtä blogia parissa kuukaudessa. Alkaa se blogin ideakin olla jo aika lähellä.

Käyttäjän nixuboy kuva
nixuboy

Lasselta blogi ennen matkaa, kiitos. :)